Bílí Tygři Liberec

Vkročí Tygři do nového ročníku pravou nohou? První překážkou je karlovarská Energie

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Už to zase začíná! Po odložení úvodního duelu si Bílí Tygři odbudou svoji letošní extraligovou premiéru v rámci 2. kola na ledě Karlových Varů. K úvodnímu buly v sezóně 2016/2017 nastoupí šelmy v neděli od 15:30.

Obhajoba?

Je to tu! Bílí Tygři vstupují do extraligové sezóny 2016/2017 jako úřadující mistři a čeká je nelehký úkol – pokusit se titul obhájit. Tým se musel vypořádat s odchody několika opor, trenér a sportovní manažer v jedné osobě Filip Pešán však do Liberce přivedl jiná zvučná jména a ta už v přípravě ukázala své přednosti.

Duo Vladimír Svačina a Milan Bartovič vsítilo v srpnových testech, ve kterých si šelmy připsaly dvě výhry a stejný počet porážek, po dvou brankách. Dobrými výkony se ale prezentovaly i další posily.

Chvíle jedné z nich přišla hned v prvním ostrém utkání Ligy mistrů. Mario Bližňák totiž gólem v prodloužení rozhodl velmi dramatické klání proti norskému Lørenskogu. Severského soupeře předčili Tygři v základní skupině i podruhé, a tak se na extraligu naladili postupem do play-off CHL. Nic na tom nezměnily ani dvě těsné prohry s TPS Turku.



Rozmarné léto

Na západě Čech před sezónou neprobíhala příprava vůbec ideálně. Ještě v červenci nebylo vůbec zřejmé, zda-li mistři ze sezóny 2008/2009 budou hrát nejvyšší soutěž. Prodej licence se však nekonal a Energie v extraligovém kolotoči zůstala.

Ani Karlovým Varům se ale nevyhnuly obměny kádru. Tou asi nejvýznamnější je angažování nového trenéra. Karla Mlejnka, který v letních měsících zamířil pod Ještěd k Filipu Pešánovi, nahradil velezkušený Jan Tlačil. Kabinu Energetiků pak doplnili Petr Šidlík, Denis Kindl nebo veterán Václav Skuhravý.



Na rozdíl od Tygrů si Západočeši svůj extraligový debut odbyli už v pátek. Na ledě Chomutova sehrála Tlačilova družina vyrovnanou partii, jenže na body to nestačilo. Karlovarští si nepohlídali závěry jednotlivých částí hry, a proto Pirátům podlehli 2:3.

Jak vstoupí šelmy do nového ročníku, uvidíme v neděli. Zápas na ledě KV Arény startuje v 15:30. Věřme, že do extraligy vkročíme vítězně.

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 56
Bilance: 25 – 7 – 2 – 4 – 17
Skóre: 155:132

Osvěžte si paměť a připomeňte si obě domácí utkání s Energií z předchozí sezóny:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit