Bílí Tygři Liberec

Vrátí se Tygři zpět na vítěznou vlnu? Jako první v novém roce zavítá pod Ještěd Olomouc

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bodová šňůra Liberce se nakonec zastavila na šestnácti zápasech, když Tygři padli na ledě kladenských Rytířů. Na sever Čech nyní míří Olomouc, proti které si budou chtít svěřenci trenéra Patrika Augusty spravit chuť.

Zase to Kladno

Po sérii pěti prohraných zápasů v řadě během října se Tygři nadechli k mohutným výkonům, které je katapultovali až na nejvyšší příčky extraligové tabulky. V té se aktuálně nachází na druhém místě, přičemž oproti Spartě mají odehráno o čtyři střetnutí méně (započítáno i sobotní utkání Sparty s Litvínovem, pozn. red.).

Od konce října totiž šelmy prohrály pouze jednou, přičemž bodovaly v šestnácti zápasech v řadě. Jejich série byla ukončena až v pátek na Kladně, kde Severočeši podlehli Rytířům 0:2. Tým Jaromíra Jágra se tak už podruhé v sezóně stal katem liberecké šňůry, neboť na začátku ročníku ukončil neporazitelnost našeho celku.

Ladislav Šmíd o utkání s Kladnem:

„Co se výkonu týče, byl to asi jeden z těch lepších zápasů. Bohužel, bez gólu nemůžete vyhrát. Denis Godla chytal výborně. Bodová série jednou skončit musela. Myslím, že se ale nemáme za co stydět. Není důvod k žádné panice, v sobotu si to utkání rozebereme a v neděli naskočíme proti Olomouci.“


Na houpačce

Zatímco minulý rok vybojovali Hanáci šesté místo a přímý postup do play-off, v němž trápili Plzeň až do sedmého duelu, letos se Olomouci tolik nedaří. Aktuálně drží desátou, tedy poslední příčku zaručující vyřazovací boje, a na Kladno má náskok pouhého skóre.

Kohouty trápí především nevyrovnané výkony - jednou vyhrají a jednou prohrají. Naposledy podlehli na domácím ledě plzeňské Škodovce, která byla úspěšnější v samostatných nájezdech. Tygři tak v nedělním střetnutí nebudou jediní, kdo se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu.


Další těsný duel?

Letošní zápasy s Olomoucí nenabídly žádné divoké přestřelky. Naopak se jednalo o vyrovnaná utkání, přičemž úspěšnější byly v obou případech šelmy. V prvním zápase si díky čistému kontu Marka Schwarze připsaly výhru 2:0, v tom druhém jim v poslední minutě vystřelili tři body Lukáš Krenželok s Petrem Jelínkem, kteří tak zařídili výhru 3:1.

Dočkáme se i tentokrát vyrovnaného a napínavého klání? To se dozvíme již v neděli! Úvodní buly padne na ledě Home Credit Areny přesně v 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 22
Bilance: 10 – 2 – 0 – 2 – 8
Skóre: 52:32

Když se Olomouc představila v Home Credit Areně naposledy, bylo z toho vyrovnané utkání se šťastným koncem pro Tygry. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit