Bílí Tygři Liberec

Všechny lajny hrály výborně, máme se od čeho odrazit, těší Ladislava Šmída

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Tygři vstoupili do play-off skvěle. Po suverénní výhře nad Mladou Boleslaví získali první bod a hned zítra se pokusí o další. "Co se stalo dneska je už za náma, teď přijde další utkání a my víme, že se Boleslav rozhodně nevzdá," hlásí nejlepší hráč prvního čtvrtfinále Ladislav Šmíd.

Láďo, před play-off jste říkali, že vám po té delší pauze možná bude chvíli trvat, než se rozjezdíte, z tribuny to ale tak nevypadalo, jak to bylo na ledě?
My jsme si před zápasem řekli, že hlavně první třetinu musíme hrát jednoduše. Snažili jsme se je hodně napadat, věděli jsme, že mají za sebou těžkou sérii se Zlínem, která je určitě unavila. Dobře jsme se tlačili do brankoviště, z čehož pak pramenily ty branky. Ty góly, co padly, nebyly moc hezké, ale hodně nás uklidnily. Poté to už bylo hlavně psychicky jednodušší, nebyl na nás takový tlak, jako kdyby to po první třetině bylo 0:0.

Zahráli jste si přesilovku už po sedmi sekundách, to vám asi hodně pomohlo, že?
Jo, bylo to pro ně takové nešťastné, ale nás ta hra v početní výhodě v úvodu hodně nakopla. Vypracovali jsme si v nich několik šancí, což pomohlo našemu sebevědomí. Měli jsme se od čeho odrazit.

Jaký gól byl podle tebe ten rozhodující?
To se nedá říct, nejdůležitější bylo, že jsme si šli za výhrou při každém střídání. Bylo jedno, jestli tam Filip poslal první nebo čtvrtou lajnu, všichni hráli poctivě a pokorně. Zase to ale nesmíme přeceňovat, tohle byl teprve zápas číslo jedna. Zítra je druhý, určitě se však máme od čeho odrazit.

První tři góly byly vlastní, ale bez vašeho přičinění by asi nepadly...
Jak už jsem říkal, chtěli jsme se tlačit do branky, což se nám povedlo. Všechno jsme házeli na branku, kluci před brankáře hodně chodili, pak si to tam buď srazil sám gólman nebo to tam propadlo nějak jinak, bez těch našich hráčů by však ty branky určitě nepadly.

Bylo to derby, moc šarvátek však k vidění nebylo…
To může ještě přijít, ale my jsme si v kabině říkali, že kecat s nimi nemá žádný význam, musíme je porazit naším hokejem.

Dneska to byl docela jednoznačný zápas, zítra to už ale může být jiné, že?
Určitě, zápasy v play-off jsou hodně vyrovnané, ostatně to můžete vidět ve všech sériích. Co se stalo dneska je už za náma, teď přijde další utkání a my víme, že se Boleslav rozhodně nevzdá. My se na ni však připravíme a půjdeme do zápasu stejně jako do toho dnešního.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit