Bílí Tygři Liberec

Vyhrát derby? O to jsou body cennější, usmívá se Milan Bartovič

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V první třetině se hosté z Mladé Boleslavi rychle dostali do vedení, ani ne o minutu později však Milan Bartovič dokázal vyrovnat. "Od Filipa Pyrochty mi přišla výborná nahrávka, kéž by jich bylo víc," směje se slovenský forvard.

Jak těžké bylo prosazovat se přes dobře bránícího soupeře?
Nebylo to jednoduché. Boleslav se na nás velmi dobře připravila, snažila se hrát ze zabezpečené obrany a na brejky. Navíc jsme měli velmi náročný program, čtyři zápasy jsme hráli ob jeden den. Každý už to v nohách trošku přišel. O to víc před kluky smekám, že jsme ten zápas dokázali zvládnout. Odskočili jsme soupeřům v boji o první místo, o to cennější pro nás dva body jsou.

Takže únava se na vás po čtyřech zápasech během týdne přeci jen podepsala?
Hráli jsme Ligu mistrů, cestovali jsme, teď nás čekaly nějaké dohrávky... Jasně, ono se to vždy sečte a pak je to cítit, ale ještě nás před reprezentační přestávkou čekají další tři zápasy. Chceme je nějak ubojoval, potom si můžeme odpočinout.

Soupeř se dostal do vedení, ty jsi ale rychle dokázal vyrovnat. V poslední době se ti přitom střelecky nedařilo, je pro tebe tento gól důležitý?
Dostal jsem od Filipa nádhernou nahrávku. Kéž by takových chodilo víc! (úsměv) Ale jako mančaft hrajeme výborně. Ještě nás čeká dost zápasů, věřím, že ještě nějaké důležité góly přidám a klukům pomůžu mnohem víc.

Milan Bartovič se natahuje po puku

Rozhodli jste nakonec v prodloužení. Jak se vítězná akce zrodila?
Měli na ledě jednu trojici už velmi dlouho. Byli docela unavení. My stihli naopak vystřídat, tak jsme toho využili. Rychle jsme se vyrotovali a končilo to tak, že šel Ondra Vitásek sám na branku. Trefil to parádně.

Jsou pro tebe zápasy s tradičním rivalem nějak zvláštní?
Zápasy s Boleslaví bývají vždy vyrovnané. Nejde o to, jak se kterému týmu v poslední době daří, vždy je to takové derby. Každý duel bývá vyhecovaný, což bylo vidět také tentokrát. A jak to tak je, výhra v derby vás vždy o to víc potěší.

V kabině Boleslavi navíc najdeme spoustu bývalých Tygrů. Jak se ti proti nim nastupuje?
Jasně, spoustu kluků tam znám. Ať už jsem s nimi přímo osobně hrál, případně je celkově znám z ligy. Mimo led to mohou být kamarádi, nicméně jakmile začne zápas, na nic takového se nehraje. Jsou to zkrátka soupeři. V utkání to nemůžete nijak řešit.

Liberecký rychlík Milan Bartovič

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit