Bílí Tygři Liberec

Vzhůru do Třince! Zastaví Liberec rekordně vítězící Oceláře?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři načínají druhou polovinu čtyřzápasového tripu po stadionech soupeřů. V pátek večer nastoupí v Třinci, který do letošní sezóny vlétl v rekordním stylu. Svěřence Patrika Augusty nečeká nic snadného, mohou se ale opřít o dvě výhry v řadě.

Venkovní úspěchy

Liberečtí se na trip vydali po dvou domácích porážkách v řadě. Postupně však vyloupili Budějovice (3:2 po nájezdech) i Pardubice (4:1) a nechali na předchozí nezdary zapomenout. Tygři se trápili zejména v koncovce a proto bylo dobře, že v Pardubicích přehráli soupeře produktivitou. Pěkný zápas zlomil dvěma zásahy prozatím nejproduktivnější hráč klubu Dávid Gríger.

Není to tak dlouho, co naši hokejisté poměřili s Třincem síly na domácím ledě. V dohrávce 8. kola se ujali vedení, nicméně Slezané dokázali skóre otočit a i přes liberecký nápor slavili vítězství 3:1. Je jasné, že má Augustova družina soupeři co vracet!

Předchozí vzájemný zápas přinesl mnoho emocí

Rekordní třinecký nástup

Třinečtí hokejisté do nového ročníku extraligy doslova vlétli a zbořili rekordy. První porážku zaznamenali až v desátém utkání, takhle dlouho svého přemožitele ještě žádný jiný tým nevyhlížel. Úspěšné výsledky navíc provází neuvěřitelná střelecká produkce - Oceláři aktuálně mají průměr téměř pět vstřelených branek na utkání!

Není tedy velkým překvapením, že se v elitní pětici kanadského bodování extraligy nachází hned trojlístek třineckých hráčů. Na prvním místě se vyhřívá se dvěma body na zápas Martin Růžička (6+16), následují jej spoluhráči Matěj Stránský (12+7) a Martin Gernát (3+11). Ruku v ruce s tím jde i vysoká úspěšnost přesilovek. Početní výhody slezského celku jsou s 23,33% úspěšností nejlepší v lize.

Rovněž Třinečtí odehráli poslední dva duely mimo svůj stadion. V Pardubicích nejprve v divokém souboji zaznamenali už dříve zmiňovanou premiérovou porážku, když padli 6:7 v prodloužení. Proti Hradci Králové už však předvedli znovu mnohem soustředěnější výkon a brali tři body za výsledek 3:0. Momentálně jim o bod patří druhá pozice v tabulce, vedoucí Plzeň ovšem odehrála hned o tři zápasy více.

Oceláři zatím šlapou jako dobře namazaný stroj

Utkání začne ve třinecké WERK ARENĚ s úderem páteční 17. hodiny. Vrátí se modrobílí s bodovým ziskem? Držte jim palce!

Ladislav Šmíd o druhé polovině venkovního čtyřboje:

"Čeká nás těžký trip do Třince a Brna. Oceláři jsou v top formě, bude to pro nás velký test. Stejně tak v Brně. Věřím, že to postavíme na výkonu z Pardubic. Pomáhá nám i to, že teď hrajeme venku a nemusíme nic velkého tvořit. Odstoupíme si do obrany, budeme pozorně čekat ve středním pásmu a když se nám podaří otáčet puky, ukáže se naše síla."


Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 73
Bilance: 28 – 9 – 2 – 3 – 31
Skóre: 212:203

Zajímavosti

  • Oceláři v dosavadním průběhu sezóny jen ve dvou zápasech nebrali plný počet bodů. Obě střetnutí měli navíc skvěle rozehraná, s Kometou ztratili vedení 3:0, v Pardubicích přišli o náskok 6:3.
  • Bude se jednat o souboj dvou ze čtyř aktuálně nejlepších oslabení v lize, Bílí Tygři si navíc drží úspěšnost nad hranicí 90 %!
  • Třinec je jedním ze dvou týmů, které tuto extraligovou sezónu doposud neodehrály ani jeden domácí zápas s účastí alespoň omezeného počtu diváků. Tribuny WERK ARENY však nejsou prázdné! Aktuálně je obývají plyšáci, mezi nimiž můžeme najít i bílé tygry od fanoušků Liberce.
Marek Zachar se prosmýkl před třineckou branku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit