Bílí Tygři Liberec

Vzhůru na Hanou! Tygry čeká duel s nevyzpytatelnou Olomoucí

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Home Credit Arena si tento víkend odpočine od extraligového hokeje, neboť Tygři vyráží na dva venkovní duely. První z nich sehrají na ledě Olomouce, která by si ještě ráda vylepšila pozici před blížícím se play-off. Poradí si šelmy s nepříjemným soupeřem?

Povedený návrat

Před reprezentační přestávkou prohráli Tygři dvě utkání za sebou a více jak týdenní pauza jim přišla k duhu. Na extraligová kolbiště se Liberečtí vrátili výhrou nad Litvínovem, s kterým ještě několik minut před koncem prohrávali o gól. Nakonec však díky hattricku Michala Birnera urvali dva body v prodloužení.

Obrat v samotné koncovce duelu náš tým nakopl a přišly další dvě výhry. Nejdříve Severočeši zvítězili ve Zlíně, kde byli od začátku do konce lepším celkem, načež doma v napínavém utkání přetlačili Kladno 5:4. Připíší si čtvrtou výhru v řadě?


Boj o pozice

Olomouc se delší část sezóny dívala v tabulce spíše pod sebe. Nestabilní výkony ovšem postupně stabilizovala a nyní už se může soustředit na soupeře nad sebou. Hanáci uzavírají elitní desítku, která si již brzy zahraje play-off, na sedmé Karlovy Vary ale ztrácí pouhé čtyři body.

Kohouti mají zároveň poměrně dostatečný náskok na jedenácté Vítkovice, tudíž se mohou snažit získat co nejlepší pozici pro předkolo. Na šelmy tak čeká soupeř odhodlaný zabojovat o velmi důležité body.


Týmy ve formě

Olomouc sice v posledním kole prohrála na ledě Plzně, nicméně předtím získala tři vítězství v řadě. Svěřenci trenéra Patrika Augusty oproti tomu nepoznali v únoru hořkost porážky.

Na Hané tak proti sobě nastoupí mužstva s dobrým psychologickým rozpoložením. Motivace obou soků je více než jasná - Liberec si chce upevnit první místo, Moravané zabojovat o lepší umístění a pojistit si předkolo play-off. Kdo bude nakonec úspěšný? To se dozvíme od pátečních 18:00, kdy v Olomouci padne úvodní vhazování.

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 23
Bilance: 11 – 2 – 0 – 2 – 8
Skóre: 56:33

V posledním vzájemném zápase se z výhry 4:1 radovali Bílí Tygři, kteří letos s Hanáky ještě neprohráli. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit