Bílí Tygři Liberec

Začíná druhá polovina základní části. Tygři míří do Hradce Králové!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po druhé reprezentační přestávce se opět roztočí extraligový kolotoč. Česká nejvyšší soutěž má před sebou druhou polovinu základní části, kterou tygří smečka zahájí na ledě Hradce Králové. Vyhrají Liberečtí pod Bílou věží i podruhé v tomto ročníku?

Porážka po dlouhé době

Na černou sérii, kdy Tygři prohráli pět zápasů v řadě, už se v podstatě zapomnělo. Severočeši totiž následně zaznamenali šňůru deseti výher a vrátili se do čelních pater tabulky. Jejich jízdu ukončily až před dvěma týdny Karlovy Vary.

Libereckým hokejistům se však povedlo aspoň bodovat. Po první třetině sice prohrávali proti Energii již 0:2, nakonec ale vyrovnali a padli až v samostatných nájezdech.

Po reprezentační přestávce se tak bude náš tým chtít vrátit na vítěznou vlnu.


Konec útrapám?

Hradci Králové se v listopadu pod novým trenérem, Vladimírem Růžičkou, moc nedařilo, když pětkrát v řadě museli snést hořkost porážky. Nyní se však zdá, že ambiciózní mužstvo začíná opět nabírat obrátky.

Z posledních šesti extraligových duelů vyválčili Východočeši hned čtyři výhry, prohráli pouze s Mladou Boleslaví a Vítkovicemi. Kromě toho také zaznamenali výrazný úspěch v Champions Hockey League, kde si vyšlápli na švýcarský Zug a postoupili do semifinále! Bílé Tygry tudíž čeká těžký soupeř plný sebevědomí.


Obrácené pravidlo

Ve vzájemných utkáních Liberce s Mountfieldem už je v podstatě pravidlem, že vždy vyhrává domácí tým. Letos je tomu ovšem přesně naopak! Hned v prvním kole soutěže získali Tygři v Hradci Králové poprvé v historii tři body. To samé se poté povedlo i Východočechům v zápase pod Ještědem.

Nyní by bylo záhodno, kdyby se pokračovalo v nastoleném trendu. Zvítězí svěřenci trenéra Patrika Augusty na horkém královéhradeckém ledě i podruhé v této sezóně? To se dozvíme od středečních 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Počet zápasů: 26
Bilance: 10 – 4 – 0 – 3 – 9
Skóre: 75:74

Poslední setkání s Mountfieldem nabídlo napínavé utkání s těsným výsledkem. Připomenout si ho můžete v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit