Bílí Tygři Liberec

Zajímavý zápas na konec roku! Šelmy zajíždějí do Zlína, v jehož dresu se daří Dominiku Lakatošovi

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Kalendářní rok 2018 uzavřou naši hokejisté na ledě Zlína, kde budou usilovat o sedmou výhru z posledních osmi střetnutí. To forma Beranů spíše kolísá, naposledy nicméně před svými fanoušky parádně otočili souboj se silným Hradcem Králové. Zvládnou Liberečtí i třetí vzájemné shledání v sezóně?

Prokletí zlomeno

Tygři doma a venku, to byla dlouhé týdny úplně jiná písnička. Přestože mimo vlastní arénu dokonce hráli v mnohých statistických ohledech lépe, například více stříleli z nebezpečného prostoru před brankou, lepila se jim smůla na hokejky. Zdá se však, že by tomuto trápení na cizích kluzištích mohl být konec. Ve středu totiž zvítězili v Chomutově 4:2 a po Pardubicích tedy přetlačili další celek ze spodních poschodí ligové tabulky.

Výhra se nicméně nerodila nikterak snadno. V závěru úvodní třetiny využil přesilovku Marek Kvapil a střelou do šibenice vyrovnal skóre, které v další početní výhodě rychle převrátil na libereckou stranu dorážející Radan Lenc. Piráti ale srovnali krok a rozuzlení přišlo až v závěrečné desetiminutovce základní hrací doby. Lukáš Krenželok se protlačil za obranu a jeho dílo důsledně dokonal Jan Ordoš, aby ranou do prázdné klece definitivně pojistil tři body Martin Ševc.

Pro Ordoše se jednalo o vůbec premiérový zásah v aktuální sezóně! Ačkoliv několikrát vypomohl také prvoligovým Benátkám, kde mu to padalo ostošest, modrobílý dres Liberce mu dlouho gólovou radost skrýval. Zdá se, že pod vrcholky Krušných hor tak skončila nejen nelichotivá šňůra venkovních nezdarů, ale možná také střelecká smůla Jana Ordoše. Mimochodem, po utkání s Dynamem, ve kterém byla Marku Kvapilovi dodatečně sebrána asistence, dokázal liberecký šikula znovu bodovat. Rozjede další sérii?

Filip Pešán o zápase v Chomutově

"Byl to velmi vyrovnaný zápas. Domácí hráli bojovně a urputně v rychlosti. Na začátku jsme si pomohli dvěma přesilovkami. Po čtyřiceti minutách byl zápas absolutně vyrovnaný. Ke konci druhé třetiny a na začátku třetí třetiny jsme tahali za kratší konec, ale i díky tomu, že jsme to nevzdali a bojovali do konce, byli jsme odměněni gólem Honzy Ordoše. Jsem rád, že jsme vyhráli."


Lakatoš proti svým

Zlín se dá označit za černého koně soutěže. Ze zápasu na zápas je totiž schopen střídat matné výkony se skvělými, což stačí na současné desáté místo v extraligové tabulce. Od druhého Liberce jej dělí dvanáct bodů, má ale odehráno o duel více. PSG stále drží nálepku spíše defenzivního celku, jenže v letošní sezóně se těmto předpokladům brání, disponuje totiž poměrně "bohatým" skóre 84:85. Vstřelilo tedy více branek, než například Kometa či Sparta. Tygři jsou na druhé straně jediným mužstvem, které už dosáhlo na stogólovou hranici!

Před Vánoci Zlínští tahali nelichotivou šňůru čtyř proher za sebou. Poté přivítali Mountfield a dlouho to vypadalo na další porážku. Ve druhé polovině utkání ale přišel velký obrat z 2:4 na 6:4 a vítězství bylo v kapse. Skvělý comeback předvedli také následně na ledě Karlových Varů, které byly po většinu zápasu lepší, vedly 3:1, jenže Moravané dokázali dvěma trefami v závěru dotáhnout střetnutí až do samostatných nájezdů, v nichž se přece jenom radovala Energie.

V zápase si připsal dvě asistence Dominik Lakatoš. Ten ve Zlíně hostuje právě z Liberce, kde neměl záruku místa v elitních formacích. V současném působišti se mu této pozice dostává a trenérům se za důvěru odvděčuje. Za dvanáct utkání zapsal velice slušných osm bodů, když zaznamenal dvě branky a šest nahrávek. Moravské angažmá Dominika Lakatoše tedy splňuje účel, přesto věříme, že zrovna Tygry ve vzájemném souboji ušetří. Motivace ovšem bude jistě velká!

Chystá se další kanonáda?

Našim hokejistům se proti Zlínu dlouhodobě daří, v předchozích dvou zápasech mu navíc uštědřili vysoké gólové nadílky. V závěru září nejprve vyplenili soupeřův stadion poměrem 7:2! Hattrick tehdy zaznamenal Michal Bulíř. O necelé dva měsíce později se oba celky shledaly v Home Credit Areně a utkání se vyvíjelo pro Tygry nepříznivě. Po čtyřiceti minutách totiž prohrávali 1:3, avšak poté předvedli bleskový obrat na startu poslední třetiny a mohli oslavit vítězství 5:3!

Uvidíme podobnou přestřelku také tentokrát? To se začneme dozvídat od nedělních 15 hodin a 30 minut, kdy bude na Zimním stadionu Luďka Čajky vhozen úvodní kotouč. Držte svěřencům Filipa Pešána palce!

Bílí Tygři Liberec vs. PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 66
Bilance: 34 – 4 – 3 – 3 – 22
Skóre: 198:173

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit