Bílí Tygři Liberec

Základní část vrcholí, Tygři míří na horký led brněnské Komety!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Prezidentský pohár mají sice Tygři už jistý, základní část ale ještě neskončila. Po Plzni je čeká Kometa, které rozhodně Liberečtí nedarují nic zadarmo. Jak to dopadne? Utkání začíná už v pátek v 18:00!

Čtvrtý Prezidentský pohár za posledních pět sezón

Libereckým fanouškům musí výkony jejich oblíbenců dělat v poslední době velkou radost. Tygři vyhráli pět z posledních šesti zápasů a s předstihem si zajistili Prezidentský pohár. Ten už získali celkově po šesté, což se žádnému týmu v historii samostatné české extraligy ještě nepodařilo!

V posledním kole přivítali Liberečtí na svém ledě druhou Plzeň. Hosté sice do zápasu vstoupili lépe, když je už v třetí minutě do vedení poslal Jakub Pour, pak už se však trefovali jen Tygři. Svěřenci trenéra Patrika Augusty nakonec vyhráli 4:1 a se svými příznivci si tak mohli užít oslavy už čtvrtého triumfu v základní části za posledních pět let.

Lukáš Krenželok po zisku Prezidentského poháru:

"Člověk celý rok musí hrát dobře, aby to vyhrál. Vážíme si toho, co jsme dokázali. Já jsem v Liberci šest let a z toho jsme čtyřikrát ovládli základní část. To je podle mě docela dobrý (smích). Bylo super, že jsme to mohli oslavit se svými fanoušky. Hokej se hraje pro lidi, a když chtějí, abychom přišli a vrátili se na led, tak přijdeme. Přál bych si, aby nás ještě párkrát takhle vyzvali."


Boj o šestku

Kometa v poslední době střídá pasáže s horšími a lepšími výsledky. Po ostudné prohře 1:9 s Karlovými Vary měla na svém kontě už tři porážky v řadě. Z nepříznivé šňůry se ale Brněnští dokázali rychle oklepat a připsali si cenné výhry proti Hradci a Zlínu.

Jenže v posledním kole dobrou formu Moravané v Olomouci nepotvrdili. Dvoubrankový náskok Hanáků sice ještě dokázali stáhnout, na další dvě branky v třetí třetině už však nedokázali zareagovat a nakonec prohráli 2:4.

Svěřenci trenéra Libora Zábranského se momentálně nacházejí na šesté příčce s náskokem šesti bodů na sedmý Hradec. Přímý postup do čtvrtfinále play-off tedy ještě nemají jistý, proti Liberci tak maji o motivaci postaráno!

Vzájemné zápasy zatím pro Tygry

Liberečtí se v této sezóně utkali s Brnem už třikrát. Nejdříve Moravanům v desátém kole podlehli 4:7, zbylé dva duely už ale opanovali. V 23. kole vyhráli Tygři těsně 3:2 a zatím poslední souboj obou celků byl nejjasnější, šelmy totiž Kometu na svém ledě rozdrtily 5:0.

Jak dopadne čtvrté vzájemné střetnutí? To se dozvíme už v pátek, úvodní buly padne v 18:00. Držte Tygrům palce alespoň na dálku!

Adam Musil o zbytku základní části:

"Prezidentský pohár byl jeden z našich hlavních cílů, čeká nás ale ještě hodně práce. Teď máme ještě čtyři duely základní části, pak už se bude lámat chleba. Už jsme se přesvědčili, že v extralize celkově není žádný lehký soupeř. Musíme pokračovat v nastolené práci a co nejlépe se naladit na play-off."


Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 43
Bilance: 19 – 2 – 0 – 3 – 19
Skóre: 107:123

Poslední vzájemné utkání si můžete připomenout v našem sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit