Bílí Tygři Liberec

Zaostřeno na talent: Vratislav Kunst poctivě načítal kanadské body. Bilanci okořenily tři góly v play-off

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Vratislav Kunst byl v uplynulém ročníku velmi vidět. Nastupoval jak za starší dorost, tak juniorku a v obou kategoriích si připsal hned několik bodů. Ofenzivní bek navíc při play-off skóroval hned třikrát, což byl maximální počin v tabulce týmové produktivity.

Odchovanec pražské Sparty přestoupil do Liberce v poslední žákovské kategorii. Svými výkony si vysloužil už v prvním ročníku osm startů za mladší dorost. Na první body si ale musel počkat až do sezóny následující. To už nastupoval za nejmladší akademický celek pravidelně, v šestatřiceti zápasech základní části šestkrát asistoval.

Sezóna 2014/2015 byla zlomová, šikovný bek hrál totiž jak za mladší, tak starší dorost. Porci zápasů rozložil rovnoměrně. Bodově se mu podařilo prosadit pouze za mladší z kategorií. Zaznamenal dvě branky a jedenáct asistencí, což byl na obránce velmi kvalitní počin.

ELSD: 14 zápasů - 4 góly + 10 asistencí/ PO: 4 zápasy - 3 góly

V rámci nastoleného pořádku už se za rok objevil i v juniorce. Zde dokonce jednou skóroval, branku oslavoval i v play-off NOEN ELSD. V základní části za starší dorost nastřádal 5+4.

Vratislav Kunst pokračoval v ofenzivní hře i během prozatím posledního ročníku v kariéře. Hrál prim v obraně staršího dorostu i juniorky. Za nejstarší kategorii odehrál šestatřicet zápasů (2+6), za tým trenéra Jiřího Kudrny čtrnáct utkání, ve který si udržel hranici jednoho bodu na zápas (4+10).

DHLJUN: 36 zápasů - 2 góly + 6 asistencí

Jeho forma vygradovala v play-off. Kdy v sérii proti Třinci hned třikrát skóroval a zvítězil v tabulce týmových střelců. Bohužel ani jeho gólový příspěvek na postup nestačil. I tak osmnáctiletý bek ukázal, že v příštích letech se máme rozhodně na co těšit.

Produktivita juniorky 2016/2017
Produktivita staršího dorostu 2016/2017
Produktivita staršího dorostu v play-off 2016/2017

Branky Vratislava Kunsta i sérii s Třincem si můžete připomenout ve videích níže:


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit