Bílí Tygři Liberec

Zápas o šest bodů? To už je pro nás prakticky každý, ví Adam Jánošík

Date of publication Author Dominik Jakubec

Praha - Před čtvrtečním duelem dělil Bílé Tygry od pražské Sparty jediný bod. Zápas tedy měl hned dvojnásobnou důležitost. O to víc musela naše hráče mrzet prohra 0:3. "Ale v současné situaci už je pro nás o šest bodů prakticky každý zápas," dodává Adam Jánošík.

Venkovní prostředí jako by v tomto ročníku bylo pro Tygry prokleté. Na ledě Sparty navíc šlo o ještě klíčovější zápas, vždyť v případě výhry se mohl náš tým posunout právě před svého čtvrtečního soupeře.

Nakonec se však Bílí Tygři vraceli z Home Credit Areny bez bodu. "Bojovali jsme, ale porazili jsme se sami našimi vyloučeními. Mrzí nás to, ale stále je před námi dost zápasů a věřím, že ještě ukážeme charakter a zvedneme se," doufá po dalším venkovním nezdaru obránce Adam Jánošík.

V jeho případě slovo bojovnost sedí do puntíku. Po tvrdém střetu v závěru utkání se přimotal do pěstní rozmíšky s Dominikem Uhrem. "Dohrál mě trochu pozdě, tak jsme se na sebe podívali, rukavice letěly dolů a šli jsme do sebe. Byla to férová bitka," hlásí slovenský bek. Se sparťanským tvrďákem svedl vyrovnaný souboj, který vítěze nenašel.

Pomůže domácí prostředí?

Zato utkání svého vítěze i poraženého mělo. Tygrům se opět nepodařilo proniknout do elitní desítky, do konce základní části jim v tuto chvíli zbývá odehrát jedenáct duelů. Jako klíčový se může ukázat leden, kdy odehrají hned šest domácích extraligových zápasů. "Jsme si vědomi, že půjde o zlomovou část sezony. Musíme bezpodmínečně zabrat a doma posbírat co nejvíce bodů. Nic jiného nám v tuto chvíli ani nezbývá," ví moc dobře Jánošík.

K tomu náš tým stále bojuje i na mezinárodní scéně, v Lize mistrů čeká Tygry semifinále proti Växjö. Může jít o tolik potřebnou psychickou vzpruhu? "Věřím, že nám to pomůže. Snažíme se hrát pořád stejný hokej, ať už jde o extraligu, nebo o Ligu mistrů. Proto doufám, že se i díky tomu zvedneme," uzavírá Jánošík.

Už v sobotu si Bílí Tygři budou chtít doma zlepšit chuť v důležitém souboji s Pardubicemi. Zakončí náš tým rok 2017 úspěšnou tečkou? Zápas odstartuje v 16:00.

Adam Jánošík na modré čáře

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit