Bílí Tygři Liberec

Zápas se Spartou? Nejlepší příprava na play off, míní Jan Žemba

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tygří výběr do osmnácti let se těší na vyřazovací boje. V základní části měl velké problémy, aby vůbec postoupil do nadstavby, poté však šly výkony strmě nahoru a šelmy se usadily na předních patrech tabulky. Nakonec skončily hned za suverénním Salzburgem druhé a v play off změří síly s Olomoucí. "Začali jsme si víc věřit", vysvětluje útočník Jan Žemba.

Máte za sebou poslední utkání, ve kterém jste porazili Spartu 7:4. Jak zápas hodnotíš?
Do první třetiny jsme vůbec nevstoupili dobře. Hrálo se hodně u nás ve třetině a po první části jsme si s trenéry něco řekli. Nabudili nás, a potom jsme začali hrát svoji hru, kterou praktikujeme už z průběhu sezóny. Pak už to šlo a dali jsme i góly.

Trenér říkal, že na vás o přestávce poprvé v sezóně začal křičet. Bylo to tak, že jste se chytli za nos?
Ano! Všichni jsme si probrali v hlavě, že pokud takhle chceme hrát, tak v play off daleko nedojdeme. Trenér nás trochu hlasitěji nabudil, ale myslím si, že nám to pomohlo a začali jsme hrát tu svoji hru.

Zápas se Spartou vypadal jako play off. Bylo tam hodně trestů, emocí...
Přesně tak, v play off to nebude jiné. Tohle byla nejlepší příprava, jaká mohla být! Teď už musíme směrem k play off nasměrovat hlavy.

Jak nadstavbu hodnotíte? Po základní část to vypadalo, že se do té vyšší skupiny skoro ani nedostanete a nakonec to dopadlo.
V základní části jsme nehráli dobře. Potom se ale něco stalo, začali jsme si víc věřit a v té nadstavbové části se to zvedlo. Tam jsme hráli opravdu perfektně a teď už se soustředíme na play off.

Co přesně jste změnili? Výkony se najednou enormně zvedly.
Určitě jsme si začali víc věřit. Prostě jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme, jestli chceme dosáhnout nějakého úspěchu. Začali jsme více chodit do brány, s trenéry jsme si něco řekli na videu. A měli jsme také štěstí.

Jak se ohlížíš za svými osobními výkony během sezóny?
Chtěl jsem se dostat do staršího dorostu. To se mi povedlo a sezóna mi dala obrovskou příležitost ukázat, co ve mně je! Je to pro mě jedna z nejlepších sezón, které jsem v životě zažil.

A bylo to odměněno i reprezentací!
Bylo. Na základně výkonů v přípravě a ze začátku základní části mě trenéři nominovali na první kemp. Je to určitě výborná zkušenost. Musím makat dál. Až budeme vyhrávat tady v klubu, tak se tam třeba ještě někdy dostanu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit