Bílí Tygři Liberec

Zápasy na mezinárodní úrovni jsou k nezaplacení, říká Radan Lenc. Jak se těšil na Willa?

Date of publication Author Ondřej Belák, Jonáš Majtyka

Stockholm - Radan Lenc na švédském podniku Euro Hockey Tour nese liberecký prapor. Na úvod turnaje Češi těsně podlehli domácímu výběru Tří korunek, přestože odehráli zcela vyrovnanou partii. Šanci na nápravu budou mít už v sobotu, kdy se postaví proti Finsku. "Do utkání se samozřejmě budeme snažit jít aktivně. Věřím, že dostaneme soupeře pod tlak," tvrdí Lenc.

Na úvod Beijer Hockey Games jste těsně podlehli domácím Švédům. Co zápas rozhodlo?
Ten druhý inkasovaný gól. Podle mého názoru to bylo vyrovnané utkání, hlavně v první třetině jsme měli spoustu šancí. Bohužel se nám nepodařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Na druhou stranu jsme ubránili švédskou přesilovku pět na tři, což je pro nás hodně důležité.

Jaký podle tvého názoru bude sobotní duel s Finy?
Myslím si, že s Finskem bude hrál důležitou roli pohyb. Finové ho mají velice dobrý, my se jim v tom budeme muset vyrovnat. Věřím, že budeme produktivnější, než v prvním zápase.

Se Švédy jste si nezahráli ani jednu přesilovku, to je hodně netypické.
Bohužel, žádnou početní výhodu jsme nedostali. Asi jsme si nevytvořili takové příležitosti, aby nás soupeř musel faulovat. Do utkání s Finskem se samozřejmě budeme snažit jít aktivně. Věřím, že dostaneme soupeře pod tlak, donutíme ho chybovat a získáme i nějakou přesilovku.

Co je pro tebe osobně lepší? Zúčastnit se reprezentační akce, nebo si o pauze spíše odpočinout?
Je super, když přijde pozvánka a mohu se zúčastnit akce národního týmu a zahrát si zápasy na mezinárodní úrovni. Jsou prostě k nezaplacení. Vždycky se tu sejde výborná parta, takže si to užíváme a chceme odvádět co nejlepší práci.

Na druhou stranu - našemu klubu možná pauza po dvou porážkách přijde vhod...
Bohužel. I v Liberci se nám minulý víkend příliš střelecky nedařilo a v obou utkáních jsme vstřelili pouze jednu branku. Určitě na tom budeme muset zapracovat. Víme, jaký máme tým a v čem jsme silní. Budeme pracovat na tom, abychom příští duely vyhráli.

Jak ses těšil na svého kamaráda Romana Willa?
Samozřejmě jsem se těšil! Čekal jsem, co mi řekne za novinky, protože jsme ho vypustili do světa. (smích) Zůstáváme spolu v kontaktu, ale samozřejmě jsme se těšili, až se potkáme. Máme společné zájmy a můžeme se pobavit.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit