Bílí Tygři Liberec

Zase zpátky pod Ještěd! Severočeši přivítají České Budějovice

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Svěřenci trenéra Patrika Augusty se po dvou venkovních duelech vrací opět na sever Čech. Do cesty se jim tentokrát postaví jihočeský Motor, který po sedmi letech ochutná liberecký led. Kdo se bude nakonec radovat z bodů? Utkání začíná už v pátek od 18:00.

Novoroční výhry

Liberečtí se po nepříjemné domácí prohře proti Bruslařům zvládli ihned oklepat. Nový rok 2021 zahájili na výbornou, když venku přehráli pražskou Spartu 3:1. Tygři si utkání vzali do své režie už ve čtvrté minutě, kdy otevřel skóre kapitán Petr Jelínek. Další trefy přidali Radan Lenc s Radovanem Pavlíkem.

Poté šelmy odjely až do dalekých Vítkovic. Tam otevřel skóre jako první domácí Marek Kalus z přesilovky, na to však rychle odpověděl rovněž v početní výhodě Jaroslav Vlach. Liberecký útok se naplno odstartoval až po bezbrankové druhé části, ve třetí periodě se podařilo proměnit šance hned třem Tygrům. Severočeši si tak na úvod nového roku nadělili hned šest bodů, a to navíc z cizích stadionů.

Michal Birner komentuje zápas s Riderou:

„Neměli jsme úplně ideální vstup do zápasu, Vítkovice byly podle mě celou úvodní periodu lepším týmem. Měly zajímavé šance, které ale Jarda Pavelka pochytal. To byl základ k tomu, abychom udělali dobrý výsledek. V zápase byl naším klíčovým hráčem. Jeho výkon nás dovedl k vítězství.“


Pět cenných bodů

Jihočeši aktuálně obsazují poslední místo v tabulce, nicméně poslední tři utkání odpracovali velmi slušně. Před Silvestrem doma odehráli vyrovnaný zápas s Plzní a skóre 3:3 se muselo rozhodnout v prodloužení. Hned v první minutě nastaveného času ale zajistil vítězství Budějovic útočník Miroslav Forman.

Poté se Motor taktéž utkal s vítkovickou Riderou. Duel pro změnu musely ukončit až nájezdy, České Budějovice si však dvěma úspěšnými střelami získaly další dva cenné body. I klání s Olomoucí se nedočkalo výsledku v základní hrací době. Tentokrát se ale Jihočeši museli spokojit jen s bodem, jelikož Kohouti potvrdili své vítězství v prodloužení.

V této sezóně se sever proti jihu utkal jednou. Na ledě Budějovic se opět prodlužovalo, nakonec se více radovali Tygři po proměněném nájezdu Adama Musila. Kdo v pátek vybojuje body? Budou se zase muset rozdělovat? To zjistíme už od 18 hodin v Home Credit Areně!

Bílí Tygři Liberec versus Madeta Motor České Budějovice

Počet zápasů: 40
Bilance: 25 – 9 – 0 – 0 – 10
Skóre: 135:96

Zajímavosti

  • České Budějovice předvádí dobrý výkon v přesilovkách, za sezónu jich využily už 21. Liberec ale nezaostává, ten vsítil v početních výhodách jen o branku méně.
  • Tygři budou čelit dalšímu celku, jenž je v extralize jedním z nejtrestanějších. Jihočeši v této statistice obsazují druhé místo za Vítkovicemi.
  • Nejproduktivnějším hráčem Motoru je Pavel Pýcha, jenž si připsal 21 kanadských bodů. Tahounem Tygrů je útočník Michal Birner s 25 body.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit