Bílí Tygři Liberec

Že by? Radim Šimek zatím zůstává v „A“ týmu San Jose a živí naději na NHL

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Kdo si počká, ten se dočká. Radim Šimek musel v zámoří prokázat obrovskou dávku trpělivosti, jeho strastiplná cesta ovšem nyní možná pomalu spěje k vysněnému cíli. Talentovaný obránce zůstává v širším kádru San Jose Sharks a v poslední fázi přípravy ho čeká boj o NHL.

Povedená příprava

Jen pro připomenutí. Bývalý obránce Tygrů Radim Šimek se před více jak rokem rozhodl zkusit štěstí v zámoří, kde se nakonec upsal Žralokům ze San Jose. Sezónu začal na farmě a začátky pro něj rozhodně nebyly jednoduché. Postupně si však získával důvěru trenérů, a nakonec se z něj stal jeden z klíčových beků mužstva. Startu v NHL se však zatím nedočkal.

V kalifornském klubu byli ale s Šimkovými výkony spokojeni a nabídli mu novou, dvouletou smlouvu. Talentovaný obránce se tak šance, že si zahraje v nejslavnější lize světa, nemusel vzdát. A nyní je svému snu zase o krůček blíže.

První přátelský duel proti Kačerům z Anaheimu totiž obdržel od trenérů San Jose vydatnou porci minut, za což se jim odvděčil asistencí na čtvrtou branku svého týmu. V následné odvětě zvítězili Sharks vysoko 7:3 a Radim Šimek se tentokrát prosadil i gólově, navíc stylem ofenzivního obránce - z prostoru brankoviště.

Poslední krok

V prvním týmu San Jose už proběhlo dvakrát zúžení kádru a mistr extraligy z roku 2016 se v obou případech udržel na palubě. Naposledy se tak stalo v noci ze středy na čtvrtek, kdy trenérský štáb poslal na farmu, resp. do juniorských týmů patnáct hráčů. Radima Šimka tedy čeká finální část přípravy na sto první ročník NHL, který začíná již příští týden.

V konkurenci dalších osmi obránců, včetně přestupové pecky v podobě Erika Karlssona, to rozhodně nebude mít jednoduché. Už nyní ale můžeme s jistotou říct, že je Radim Šimek NHL zase o něco blíž. Nám nezbývá nic jiného, než mu držet palce, aby se jednoho dne dočkal.

V širším kádru čítajícím sedmadvacet hokejistů navíc nadále zůstal také český útočník Lukáš Radil, jenž do Sharks zavítal z ruské KHL.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit