Bílí Tygři Liberec

Žitavský místostarosta Philipp Fay: Logo Bílých Tygrů je v Žitavě na každém rohu

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři pokračují v tradici a také letos věnují jeden zápas německým fanouškům. Tento rok padla volba na páteční souboj s Litvínovem, který bude sledovat také Philipp Fay. Místostarosta Žitavy společně s libereckým primátorem Jaroslavem Zámečníkem předá kapitánu Petru Jelínkovi speciální dres k sedmistému startu v extralize. "Liberecký hokej je velice dobrý, na zápas se těším," říká.

Šelmy se v domácích zápasech pravidelně mohou opřít o podporu zaplněných ochozů, na čemž mají svůj podíl také fanoušci z Německa. Popularita našeho hokejového klubu za hranicemi pořád roste, a to například právě v nedaleké Žitavě. "Po městě jezdí mnoho aut s motivy Bílých Tygrů. Sám mám mezi přáteli spoustu lidí, kteří do Liberce na hokej pravidelně dojíždějí. Jsem si jistý, že v tom budou pokračovat," potvrzuje Fay.

Zatímco v České republice je hokej národním sportem, v Německu je přece jenom populárnější fotbal. "V podstatě každý Němec ví, kdo je ve fotbale dobrý, komu se daří a kdo vyhrává. Hokej je spíše lokální záležitost," zamýšlí se žitavský místostarosta. "V Sasku máme Lausitzer Füchse ve Weißwasseru, Eispiraten v Crimmitschau nebo Eislöwen v Drážďanech. Tyto kluby hrají ve druhé hokejové lize a nevedou si špatně."

Jaký má Fay přehled o hokeji? Za žádného experta se nepovažuje. "Můj vztah k hokeji je velice laický, avšak sport mám obecně rád, a to i aktivně. Když čas a počasí dovolí, jdu na kolo nebo běhám. V zimě zase rád vytáhnu lyže." V rodině je ovšem hokej tématem! "Můj tatínek pochází z Česka a hokej sleduje," dodává.

V pátek Philippa Faye čeká liberecká hokejová premiéra! "Jsem moc rád, že ji mohu oslavit na zápase s Litvínovem," usmívá se. "Liberecký hokej je velice dobrý. Přestože pocházím ze Žitavy, byl jsem dlouho pryč a žádné utkání jsem doposud nenavštívil. Nyní se ale těším na budoucí zápasy a určitě přijedu zase," uzavírá páteční speciální host. Věříme, že si utkání i s ostatními fanoušky naplno užije!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit