Bílí Tygři Liberec

Zkušený Šmíd zůstává klidný. Hlavně žádná panika, krotí obavy

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři proti Karlovým Varům výsledkovou krizi zastavit nedokázali a skvěle hrající Energii podlehli 0:4. I přes pátou prohru v řadě však liberecký tábor chce zůstat klidný. „Hlavně žádná panika, pořád je to jen hokej,“ připomíná obránce Ladislav Šmíd.

Bílí Tygři utrpěli pátou prohru v řadě, navíc před vlastními fanoušky. Podle zkušeného harcovníka Ladislava Šmída však šelmy s karlovarskou Energií nesehrály zlý zápas. „Myslím, že jsme neodehráli vůbec špatné utkání. Bohužel jsme zase nedali góly,“ žehrá opora severočeského celku na řadu neproměněných možností.

„Třeba v první třetině jsme těch příležitostí měli dost. Já měl jednu obrovskou a Michal Birner zrovna tak,“ mrzí libereckého odchovance. On i jeho spoluhráči ztroskotali na skvěle chytajícím Janu Bednářovi. Jednička národního týmu do osmnácti let předvedla čtyřicet úspěšných zákroků a stala se jednoznačnou hvězdou zápasu.

Ladislav Šmíd a brankář Jan Bednář jako nejlepší hráči zápasu

Liberec v domácí soutěži začal dobře, nicméně série čtyř proher zapříčinila pád tabulkou až na osmou příčku. „Je to teď takové trápení. Prohráli jsme pár zápasů v řadě, ale za mě žádná panika,“ prohlašuje s klidem Šmíd. „Máme ještě čtyřicet zápasů. Musíme s tím něco udělat, ale sedět tady se svěšenou hlavou nemá cenu.“

Zkušený hráč, kterým Šmíd bezesporu je, dobře ví, že sezóna se neláme v říjnu, nýbrž až na jaře. „Sezóna je dlouhá a každý z týmů si tím alespoň jednou projde. Doufám, že my si svou krizi proděláme na začátku a pak už pojedeme,“ věří.

Šanci na přerušení černé série porážek budou mít Tygři už v neděli, což někdejší hráč NHL vítá. „Je dobré, že se můžeme oklepat už v neděli. Asi si tu prohru nějak rozebereme a v neděli půjdeme zase na věc,“ říká Šmíd a zároveň dodává: „Je to teď na nás starších, abychom uklidnili mladší kluky. Pořád je to jenom hokej.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit