Bílí Tygři Liberec

Změny v mládežnických soutěžích! Jak bude reorganizace vypadat?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Od příští sezony čekají mládež velké změny. Proběhne reorganizace soutěží, nově budou pouze dvě extraligové kategorie: extraliga juniorů a extraliga dorostu. Kolik bude v každé ze soutěží týmů?

Výkonný výbor ČSLH schválil novou strukturu a věkové kategorie mládežnických soutěží, změny vstoupí v platnost od sezony 2018/19. Stávající model se třemi nejvyššími soutěžemi – extraligou mladšího dorostu, extraligou staršího dorostu a extraligou juniorů – nahradí model se dvěma soutěžemi, dvouročníkovou extraligou dorostu a tříročníkovou extraligou juniorů.

V nejvyšších soutěžích se také změní celkový počet mužstev. Ze 72 nově bude hrát jen 54 týmů, tedy o čtvrtinu méně než tomu bylo v sezoně 2017/2018.



Obě soutěže budou otevřené, se sestupy a postupy, což by mělo přidat na atraktivnosti soutěže až do posledního kola. V extralize dorostu bude nastupovat třicet týmů a v extralize juniorů čtyřiadvacet mužstev. V sezoně 2018/2019 bude věkově starší soutěž pro ročníky 2000, 2001 a 2002, mladší soutěž pak pro ročníky 2003 a 2004.

Změny by měly pomoci nejstarším hráčům v daných kategoriích. Ti by měli být podle stávajícího modelu ještě ve větším počtu postaršováni do prvoligových mužstev. WSM Liga přitom zůstává nesestupová. O konkrétních rozpisech a formátu soutěží vás budeme na našem webu informovat.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit