Bílí Tygři Liberec

Zpátky do akce! Tygři v prvním přípravném utkání vyzvou Bělorusy

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Žádný extraligový celek nezačíná zápasovou přípravu tak brzy. Svěřenci trenéra Patrika Augusty neponechávají nic náhodě a už ve středu se představí domácím příznivcům. Soupeřem bude Šachtor Soligorsk, elitní tým nejvyšší běloruské soutěže. Jak toto zajímavé měření sil dopadne? Utkání začíná v 17:30, aréna se pro fanoušky otevírá v 17:00.

Pouze zahraniční soupeři

Liberecké hokejisty čekají v období před startem extraligy mužstva ze zahraničí. Po Soligorsku narazí v přípravě ještě na ruské soupeře v podobě Novokuzněcku a Chabarovsku. Vyzvou také finské KooKoo. Koncem srpna pak vstoupí do Champions Hockey League, v rámci které sehrají dvojutkání se severoirským Belfastem a švédskou Luleou. Prvním českým protivníkem bude až v úvodním extraligovém kole Hradec.

Krátká, ale nabitá historie

Šachtar nastupuje v nejvyšší běloruské soutěži a založen byl teprve před deseti lety. O jeho kvalitě nejvíce vypovídá fakt, že se za dobu své existence v lize pouze jednou neprobojoval mezi nejlepší čtyři týmy. Největším úspěchem klubu je určitě titul běloruského mistra, který vybojoval v roce 2015.

Na soupisce najdeme převážně domácí hokejisty, které doplňují hráči ze zemí bývalého Sovětského svazu. Dříve však v Soligorsku působil mimo jiné i český útočník Tomáš Kůrka. Souboj s Libercem nebude pro běloruský celek první českou zkušeností, již dříve se utkal s Litvínovem, Chomutovem či Litoměřicemi. V pondělí pak narazil na Benátky, které ve Svijanské aréně zaslouženě porazil 3:0.

Před několika lety měl Šachtor dohodnutý také zápas s Jabloncem, avšak díky souhře nešťastných okolností a záměně přijel do Chomutova. Tygři se nemusejí bát, že by Soligorsk nedorazil. V Liberci totiž tento celek tráví předsezónní soustředění, v rámci kterého právě v pondělí vyzval Benátky.

Mladé pušky v akci

Trenérský štáb dá v středečním utkání přednost mladým puškám včetně čerstvé posily Daniela Bukače, který tak odehraje svůj vůbec první zápas za Bílé Tygry. K vidění bude celá řada hráčů, kteří by měli být budoucností liberecké organizace.

Souboj se Šachtarem začíná ve středečních 17:30. Přijďte se přes léto osvěžit k ledu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit