Bílí Tygři Liberec

Zpátky do akce! Tygry čeká důležitý dvojzápas s jihlavskou Duklou

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Olympijská přestávka je u konce a Bílí Tygři se vrací do extraligového kolotoče. Svěřenci Filipa Pešána zahájí cílovou rovinku základní části dvěma zápasy s Jihlavou, které bude dělit jediný den tak, jako tomu bývá v play-off. Úvodní buly pondělního i úterního klání bude vhozeno v 18:00.

Každý bod se počítá

Boje o extraligové play-off se vrací! Bílým Tygrům zbývá do konce základní části odehrát čtyři zápasy a každý bod se počítá. Severočeši se aktuálně nacházejí na devátém místě a vyřazovací boje ještě v žádném případě nemají jisté. Motivaci však má i Dukla. Jihlavu totiž nadále žene naděje, že se může vyhnout baráži.

Poslední utkání základní části odehrály oba týmy na začátku února. Hokejisté z Vysočiny nestačili na vedoucí Plzeň, Liberec pro změnu padl po tuhém boji s Pardubicemi, přímým konkurentem o místenku do play-off.

Vítězné klubko

Kdo lépe zregeneroval?

Po utkání v Pardubicích dostali liberečtí hráči několik dní volna, aby načerpali síly na závěrečnou část sezóny. Podobný režim měla i Jihlava, která však stihla sehrát i dvě přátelské utkání. To první těsně prohrála s ruským Chabarovskem, ve druhém se rozešli smírně s Olomoucí, libereckým sousedem v našlapané tabulce.

Olympijskou přestávku letos zpestřila zajímavá akce, která dlouhá léta v hokejovém kalendáři neměla obdoby. Na All Star Cup, kterého se účastnily výběry hvězd čtyř evropských lig, zamířili i Dominik Lakatoš a jihlavský bek Erik de la Rose. V Home Credit aréně už se oba postaví proti sobě tak, jak jsou zvyklí.

Dominik Lakatoš na rozbruslení

Střelecké prokletí

Jihlava se s Libercem potkala letos už dvakrát, jenže ani jednou se jí nepodařilo skórovat. Oba duely totiž skončily shodnou výhrou šelem v poměru 2:0. Hráči z Vysočiny tak budou chtít střelecké prokletí prolomit. Duklu navíc může hnát dopředu i vidina pokoření mety sta vstřelených gólů po návratu do extraligy.

Jestli budou liberečtí brankáři kralovat i ve třetím a čtvrtém vzájemném utkání v sezóně uvidíme v pondělí, respektive v úterý. Oba duely začínají v liberecké Home Credit aréně v 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dukla Jihlava

Počet zápasů: 6
Bilance: 5 – 0 – 1 – 0 – 0
Skóre: 21:9

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit