Bílí Tygři Liberec

Zpátky v zápřahu! Tygři začali trénovat v malých skupinkách

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Takhle brzy Tygři letní přípravu ještě nezahajovali! Postupné rozvolňování vládních opatření umožnilo venkovní tréninky po menších skupinkách a v pondělí 20. dubna se prvních osm hráčů pod dohledem Aleše Pařeze sešlo k premiérovému tréninku od nástupu koronavirové epidemie.

K prvnímu tréninku se na atletickém stadionu ve Sport Parku Liberec sešli mladí členové A - týmu. Skupinu tvořili Marek Zachar, Tomášové Havlín a Hanousek, Adam Najman, Jan Šír, Jakub Rychlovský, Matěj Žajdlík a Ondřej Buchtela. "Možnost společně trénovat jsme všichni přivítali, pro sportovce to je konečně dobrá zpráva," pochvaloval si asistent trenéra Jiří Kudrna.

Zároveň je ovšem samozřejmě nutné respektovat všechna hygienická pravidla, což je kromě omezeného počtu osob také například dodržování bezpečného rozestupu. I přes mírně komplikovanější scénář si ale hráči první společný trénink po dlouhé době užívali. "Je super, že zase můžeme ven. Volna jsem trošku využil a na čtrnáct dní jsem vypnul. Poslední tři týdny jsem hodně chodil na kolo, posilovny jsou bohužel zavřené," prozradil obránce Tomáš Havlín.

Liberečtí hokejisté pracovali na stanovištích, které jim připravil Aleš Pařez. A přestože museli máknout, podle slov kondičního trenéra se zatím jednalo spíše o zahřívací kolo. "Nikdo z kondice úplně nevypadl. Zatím děláme více opakování po lehčích vahách, aby kluci zas získali techniku. Neblázníme s překážkami a těžkými cviky. Děláme základ, na který pak budeme stavět dům," vysvětloval Pařez.

Jak trávil dosavadní čas v karanténě liberecký rychlík Marek Zachar? "Byl jsem doma s rodinou. Navíc jsem pomáhal rodičům na baráku, takže jsem vlastně trénoval s krumpáčem a lopatou," usmíval se. To ale nebyla zdaleka jediná Zacharova aktivita. "Jelikož jsem z vesnice, byl jsem pořád na kole, nebo jsem chodil na procházky. Užil jsem si to."

Asistent trenéra Jiří Kudrna o odlišnosti letošní přípravy:

"Letošní přípravné období začalo dříve. Liberec je zvyklý hrát každý rok dlouho play-off, příprava se tak mnohdy týkala až června, či půlky května. Věříme, že ve druhé polovině července budeme moci zahájit část přípravy na ledě. Specifikum letošní přípravy je, že je více individuálně zaměřená a samozřejmě na ni máme delší čas.“


Na tréninky už se těšil i mladý útočník Adam Najman, kterému loňskou sezónu ukončilo zranění ze závěru ledna. Ruka se nicméně léčila velmi dobře a ve hře byl dokonce návrat na led už ve zbytku uplynulého ročníku! "Na ledě jsem začal trénovat asi týden před tím, než nastala virová opatření. Další týden bych už snad mohl jít do zápasu," pokyvoval. "Ruku jsem si však alespoň úplně došetřil a myslím, že jsem připravený," zakončuje s pozitivní vyhlídkou Najman.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit