Bílí Tygři Liberec

Zpět na domácí led! Pod Ještěd zavítají plzeňští indiáni

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po sérii čtyř duelů na venkovních kluzištích se Bílí Tygři vrací do svého prostředí, přičemž je během prosince čeká hned osm utkání na domácím ledě. Jako první se libereckou tvrz pokusí dobýt indiáni z Plzně, kteří stíhají vedoucí Třinec.

Dva ze dvou

Listopadový program zakončili Tygři sérií čtyř venkovních utkání. Začátek této šňůry byl úspěšný, svěřenci trenéra Patrika Augusty nejdříve přetlačili na nájezdy České Budějovice a následně 4:1 přestříleli pardubické Dynamo. Jenže poté přišel moravský trip.

Proti Třinci vedli Severočeši brzy o dvě branky, Oceláři ale nakonec potvrdili svou letošní formu a nakonec přestřelku ovládli 6:4. V neděli poté šelmy marně bušily do brněnského Karla Vejmelky, který pochytal 39 střel a zařídil Kometě těsnou výhru.

Marek Zachar stíhá Milana Gulaše

Ze čtyř venkovních duelů tak Tygři vyválčili dvě výhry. Nyní se vrací do své tvrze, kde je čeká velmi atraktivní soupeř ze západních Čech!

Stroj se zadrhává

Škodovka vletěla do nového ročníku jako neřízená střela a vyhrávala jeden zápas za druhým. Dlouho se také vyhřívala na prvním místě tabulky, kde ji však o víkendu vystřídal Třinec, který má oproti Plzni navíc ještě tři střetnutí k dobru!

Ze začátku suverénní indiáni aktuálně navíc nejsou v úplně ideální formě. Z posledních pěti zápasů totiž vyhráli pouze dvakrát, naposledy si v poměru 6:3 poradili s Vítkovicemi. Proti Liberci tak budou Západočeši chtít opět rozjet vítěznou šňůru.

Setkání kapitánů

Nutné vítězství

Tým z města pod Ještědem bude chtít využít domácího prostředí a vrátit se po dvou porážkách na vítěznou vlnu. Tygři jsou aktuálně sedmí a na elitní čtyřku, která postupuje přímo do čtvrtfinále, ztrácí pět bodů. Motivace tedy rozhodně chybět nebude!

Indiáni mimochodem v Liberci nevyhráli už pět utkání za sebou. Potvrdí šelmy, že se jim proti Škodovce doma daří? To se dozvíme od úterních 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet vzájemných zápasů: 72
Bilance: 33 – 4 – 3 – 6 – 26
Skóre: 204:201

Zajímavosti

  • Home Credit Arena není pro Plzeň zrovna příjemným prostředím. V posledních pěti zápasech zde vstřelila celkem pouze dvě branky.
  • Petr Kváča (Liberec) a Dominik Frodl (Plzeň) jsou dva nejvytíženější brankáři extraligy. Oba nastoupili ve čtrnácti zápasech, přičemž gólman Tygrů má o čtyři odchytané minuty více.
  • Liberec i Plzeň jsou dva nejlepší týmy na oslabení v české nejvyšší soutěži. Indiáni ubránili dokonce přes 95 % přesilovek soupeře!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit