Bílí Tygři Liberec

Zpět na ledě! Příprava A-týmu je znovu v plném proudu

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po dovolené zpět do práce. Bílí Tygři v pondělí znovu vyjeli na led Home Credit Areny a zahájili tak druhou část přípravy na hokejovou sezonu 2018/19. Realizačnímu týmu se hlásil takřka kompletní kádr.

V prvních dvou červencových týdnech bylo v liberecké Home Credit Areně až nezvyklé ticho a prázdno. Kabina A-týmu, jindy plná výstroje a dalšího nezbytného náčiní, zela prázdnotou, zatímco Bílí Tygři si užívali poslední dva týdny dovolené. To už ale v neplatí, zázemí tygřího hokejového svatostánku opět ožilo.

Už v pondělních 8 hodin se v kabině sešla téměř kompletní smečka, v níž chybělo pouze několik posledních hráčů, kteří se k týmu po individuální přípravě připojí později. Po tradičním mítinku Bílí Tygři znovu oblékli hokejovou výstroj a po dvoutýdenní pauze vyjeli na led. I díky novince, kdy tým už v průběhu období suché přípravy pravidelně dojížděl na led do Nymburka či do pražských Strašnic, nedělal návrat na ledovou plochu Tygrům žádné problémy.

K současnému kádru se přidalo také několik momentálně již bývalých Bílých Tygrů. Brankáře Romana Willa a Marka Schwarze doplnil v brankovišti Vítek Vaněček, který si v sezoně 2014/15 odbyl v tygřím dresu svou extraligovou premiéru a v současnosti působí v zámoří na farmě Washingtonu Capitals. K obráncům se pro změnu připojil Filip Pyrochta, jenž je již v současnosti hráčem Nashvillu Predators.

Na úvod druhé fáze přípravy čekala hráče spíše lehčí tréninková jednotka, v níž nechyběla dovednostní či herní cvičení. Ani přesunem na led se však Tygři stále nevyhnou ani nabírání kondice a svalové hmoty. V tomto týdnu totiž ještě stále budou kombinovat led s přípravou na suchu. Hned po skončení pondělního tréninku na ploše Home Credit Areny tak řada Tygrů zamířila rovnou do posilovny.

Ve stejném duchu se ponese celý tento týden. Od pondělí 23. července už by se měl tým definitivně přesunout pouze na led a začne se chystat na první přípravný duel, který sehraje ve čtvrtek 26. července v Pardubicích. Ještě před ním se můžete těšit také na otevřený trénink, který se uskuteční v příštím týdnu. O jeho konkrétním termínu vás již brzy budeme informovat.

Mimochodem, od pondělí scházejí symbolicky přesně dva měsíce do prvního domácího utkání ročníku 2018/19. S přesunem Tygrů na led tak už můžeme pomalu začít odpočítávat čas do startu sezony.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit