Bílí Tygři Liberec

Zvonilo to tam jako na Václaváku, lituje Záborský po prohře se Zlínem

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři měli v zápase se Zlínem jasnou střeleckou převahu, trápení v koncovce však bylo hlavní příčinou toho, že ještě těsně před koncem hosté vedli. Vyrovnání v závěrečné hře bez brankáře Liberci zajistilo alespoň bod. "Vážíme si ho, ale spíš jsme dva ztratili," mrzí po prohře v prodloužení Tomáše Záborského, který vstřelil svůj první gól v novém působišti.

Taková prohra asi hodně mrzí, že? Šancí jste dnes měli spoustu.
Je to pravda. Měli jsme jednu vyloženou příležitost za druhou, několik tyček. Zvonilo to tam jak na Václaváku. Na jednu stranu je super, že si ty šance vytváříme a umíme se dostat do tlaku. Na stranu druhou však určitě musíme zapracovat na naší efektivitě. Dá se říct, že Zlín dal gól vždy, když se dostal k nám do pásma. My musíme být hlavně v domácích zápasech produktivnější a třeba si i pomoct rychlými brankami. Ale je pořád začátek sezóny, musíme jít trpělivě za zlepšením.

Proti Zlínu jsi dnes ale vstřelil svůj první extraligový gól. Věříš, že jsi protrhl to menší střelecké trápení? Příležitostí jsi měl mnoho už dříve...
Věřím v to. Po druhé třetině jsem si už říkal, že snad začnu chodit do kostela. Už jsem z toho byl skleslý, přišlo mi, jako kdyby na mně seděla smůla. Dostával jsem dobré nahrávky, šance jsme měli, ale ne a ne to tam spadnout. Před prázdnou brankou mi to nešťastně odskočilo, Fašo (Martin Faško-Rudáš, pozn. red.) to pak dorazil do břevna...

Hřeje tě trošku s odstupem času alespoň ten jeden získaný bod? Přece jenom jste vyrovnali až v poslední minutě.
Bod jsme si zajistili až třicet sekund před koncem, takže si ho určitě musíme vážit. Každý bod je důležitý. Spíš si ale myslím, že jsme dnes dva body ztratili. Byli jsme podle mého názoru jasně lepší. Musíme se z dnešního zápasu poučit a zlepšit se.

Prakticky celý zápas jste soupeře dobývali. Jak to bylo fyzicky náročné?
Je to fyzicky naopak jednodušší, když hrajete na puku, tvoříte hru a útočíte. Když to porovnám s nedělním zápasem v Mladé Boleslavi, tak tam to bylo určitě těžší.

Do neděle teď máte pauzu, pak jedete do Olomouce, kde se postavíte i proti Davidu Krejčímu. Je jasné, že se na to moc nedíváte. Zároveň ale musí být zajímavé zahrát si proti takovému hokejistovi, že?
Ano, osobně se na to těším. David Krejčí je velká hvězda se skvělou kariérou v NHL, teď se vrátil domů pomoct Olomouci. Pro nás to ale bude zápas jako každý jiný, uděláme vše pro vítězství!

Tomáš Záborský dotírá na Libora Kašíka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit