Bílí Tygři Liberec

Na Kladně drama s nepovedeným koncem

Date of publication Author Michal Slavík

K l a d n o - Urputný boj o každý milimetr ledu čekal liberecký tým na Kladně a podobně jako na ostatních stadionech padalo málo branek. Na úvodní gól domácích dokázali Tygři sice zásluhou <b>Lubomíra Vaice</b> reagovat, v prodloužení jim však již síly nestačily, a poprvé v sezoně tak neokusili opojnou chuť vítězství.

3. kolo, úterý 13. září 2005
2:1p
(1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 13. Horna, 61. Ševc (L. Procházka) - 25. Vaic (Podkonický). Rozhodčí: Rejthar - Český, Kostka. Vyloučení: 3:6, navíc L. Procházka (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2636.

Rytíři Kladno

Orct - Ševc, D. Hájek, L. Procházka, Špelda, V. Čech, Zeman - Bílek, Patera, Martin Procházka - Michael Frolík, Gardoň, Martin Frolík - Horna, Huml, Kalla - Besser, M. Havel, Hluchý. Trenéři: Müller a Tatíček.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Krstev, Richter, Nikolov, Derner - Šachl, Rataj, Tomajko - Vaic, Podkonický, V. Novák - Klimenta, Plodek, S. Procházka - Víšek, Vampola, Jech. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

Tygři zahrozili na Kladenském zimním stadiónu již ve třetí minutě, kdy v přesilovce střílel Jiruš od modré vysoko nad. O chvíli později se do šance dostával Vaic, ale čistým způsobem ho od puku odstavil Horna. Na začátku třinácté minuty již diváci vybuchli nadšením. To když odražený puk od zadního mantinelu Hnilička nepřesně odhadl, Tomáš Horna se ve zmatku před brankou nejlépe zorientoval a dopravil puk za jeho záda. V 16.minutě střílel nebezpečně Martin Procházka. O minutu později si nepadli do oka Lukáš Derner s domácím útočníkem Besserem a dostali se do drobné potyčky. Vzápětí střílel nebezpečně Šachl a z protiútoku nedosáhl na puk po kombinaci s Paterou v dobré pozici Martin Procházka. V poslední minutě ještě vyslal nebezpečnou ránu od modré liberecký Tomajko, ale vyrovnat se mu nepodařilo.

Do druhé třetiny vstoupily oba celky viditelně nervózní. První vzrušení přišlo v čase 21:46, když po závaru elitní formace Bílých Tygrů fauloval domácí Libor Procházka vysokou holí Václava Nováka a musel na dvě minuty „za katr“. Libereckým se ale dnes přesilovky příliš nedařily. Martin Procházka naopak dokázal uvolnit Hornu, jeho střelu ale Hnilička v rozkleku kryl. Hned po návratu Libora Procházky na led dojel důrazný Šachl tečovaný puk za domácí brankou, natlačil se před Orcta, ale zblízka ho nedokázal překonat. Ještě v 24.minutě se náhle objevil sám před Hniličkou Horna, ale strážce liberecké svatyně byl opět pozorný.

Při následujícím střídání udeřilo zčista jasna na druhé straně. Rychlý Podkonický zavezl po pravém křídle puk do obranné třetiny domácích a zblízka vyzkoušel kladenského gólmana. Ten dokázal kotouč pouze vyrazit před sebe a pro dojíždějícího Lubomíra Vaice nebyl problém zasunout ho po zemi za záda ležící Orcta – 1:1. Hokejisté Rabatu po vyrovnávací brance znervózněli a Tygři převzali iniciativu do svých drápů. Šachl opět platil svým důrazem v útočném pásmu a připravil od pravého mantinelu šanci pro Podkonického. Jeho skrytá střela z 26.minuty skončila ale na výstroji domácího brankáře. Vzápětí byl za držení hole vyloučen Rataj a domácí uzamkli na větší část přesilovky Tygry v jejich obranném pásmu. Rabat po celé utkání hrál přesilovky stejným stylem - nacvičenou kombinaci zakončoval vždy prudkou střelou od modré obránce Hájek. Ve 27.minutě zkoušel štěstí dokonce třikrát, ale bezúspěšně.

Ve 29.minutě nahodil Krstev puk do kladenského pásma, kde urputně bojovali Šachl s Ratajem. Petr Šachl se ocitl na chvíli dokonce sám před Orctem, ale nedokázal zblízka protlačit kotouč za jeho záda. Vzápětí rozhodčí Rejthar přehlédl sekání na kapitána Václava Nováka, aby z protiútoku vysunul šikovně domácí obránce Zeman Ivana Humla, do jehož střely vpadl obětavě Jiruš a srazil střelu do ochranné sítě. V 31.minutě střílel opět neúspěšně od modré při čtvrté početní výhodě domácích Hájek. V 35.minutě vypálil Šachl z mezikruží a domácí brankář mohl být rád, že nečekanou střelu našel ve své rukavici.

O minutu později přišel zřejmě zlomový moment utkání. Agilní Vaic krásně našel zpoza branky osamoceného Podkonického. Obrana domácích mu lehkomyslně nechala volný prostor před brankou a slovenský útočník se několikrát pokoušel dostat puk za ležícího Orcta. Jeho třetí dorážka se zdála všem přítomným již za brankovou čarou. Rozhodčí Rejthar se jel přesto poradit s videorozhodčím. Po krátké konzultaci však k překvapení všech domácích diváků branku neuznal! Hráči Rabatu zůstali až do konce druhé třetiny opaření a Tygři promarnili několik dalších příležitostí k vedoucí brance. V 39.minutě po špatném střídání Kladna střílel nebezpečně Novák, ale výborný Orct se nenechal překvapit.

Třetí třetinu začali lépe Kladenští, když hned po dvou minutách střílel od pravého mantinelu Libor Procházka. Z následného závaru vytěžil dobrou příležitost Michael Frolík. Po střele domácího mladíka poletoval puk před Hniličkou, ale nikdo z hráčů Rabatu ho nenašel. Ve 44.minutě narazil nebezpečně Václava Nováka na mantinel Libor Procházka a vyfasoval trest 2 + 10 minut. V 50.minutě přečíslil obranu Tygrů agilní obránce Ševc, po akci tři na dva však střílel mimo. O dvě minuty později vybídl krásnou přihrávkou Patera Jaroslava Špeldu, který si najel mezi kruhy. Hnilička stačil jeho střelu pouze ztlumit a poletující kotouč z brankoviště odpálil vzápětí Krstev.

V 55.minutě svým důrazem v pásmu Kladna Šachl s Ratajem krutě zatápěli domácí obraně. Jejich důrazu využil k uvolnění Tomajko, jehož střela skončila na betonech domácího gólmana. Tygři se v závěru třetí třetiny sympaticky snažili strhnout vítězství na svou stranu. Finálnímu náporu domácích přesto nezabránili. Nejprve v 58.minutě váhavé rozehrávky Vaice využili napadající Patera s Hájkem, který našel zpoza branky přihrávkou mezi kruhy Michaela Frolíka. Ten ale z voleje minul libereckou klec. V 59.minutě neunesl psychický tlak hlavní rozhodčí Rejthar. Po několika předchozích pokusech kladenských hokejistů vymodlit si faul posoudil zákrok Krsteva u zadního mantinelu jako nedovolený. Zbytečná hrubost libereckého beka po odehrání puku pak stála Bílé Tygry možnost většího bodového zisku. Do konce šedesáté minuty si domácí i přes vybraný oddechový čas žádnou šanci už nevytvořili a tak následovalo prodloužení.

Z něho ovšem diváci příliš neviděli. Pokračující přesilovou hru čtyř proti třem domácí dokázali potrestat už po 23 vteřinách hry. Po ukázkové spolupráci přihrál Libor Procházka Martinu Ševcovi, který otřel svou prudkou střelu o levou tyčku a vsítil vítěznou branku utkání.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
3. kolo, úterý 13. září 2005
2:1p
(1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 13. Horna, 61. Ševc (L. Procházka) - 25. Vaic (Podkonický). Rozhodčí: Rejthar - Český, Kostka. Vyloučení: 3:6, navíc L. Procházka (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2636.

Rytíři Kladno

Orct - Ševc, D. Hájek, L. Procházka, Špelda, V. Čech, Zeman - Bílek, Patera, Martin Procházka - Michael Frolík, Gardoň, Martin Frolík - Horna, Huml, Kalla - Besser, M. Havel, Hluchý. Trenéři: Müller a Tatíček.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Krstev, Richter, Nikolov, Derner - Šachl, Rataj, Tomajko - Vaic, Podkonický, V. Novák - Klimenta, Plodek, S. Procházka - Víšek, Vampola, Jech. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit