Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři ukořistili v Třinci bod

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Dlouhá cesta za třemi body do Třince zřejmě Bílým Tygrům sebrala mnoho sil. V utkání už prohrávali o dvě branky, ale tíhu střelce na sebe vzal tentokrát <b>Igor Rataj</b>, který dal dva góly a vyrovnal. V zápase se opět projevila neukázněnost libereckých hokejistů. Na trestné lavici se totiž ocitli celkem desetkrát.

14. kolo, pátek 14. října 2005
2:2p
(0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 25. Hašek (Paroulek), 28. Peterek (Tesařík, Výtisk) - 30. Rataj (Richter, Vampola), 35. Rataj (Krstev, Víšek). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:10, navíc Vampola (Liberec) 10 min. osobní trest. Využití: 2:1. Diváci: 2610.

HC Oceláři Třinec

Biegl - Kroupa, Jurdič, Tesařík, Výtisk, Hunkes, Pácal,Kudělka - Skořepa, Pletka, Hašek - Peterek, Paroulek, Tomas - Petrakov, Vítek, Martynek - Polanský, Zbořil,Zeliska - Fojtík.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - Hanzlík, Jiruš, Richter, Holub, Krstev, Nikolov, Moravec -Pajič, Rataj, Šachl - Novák, Pabiška, Vaic - Plodek, S. Procházka, Klimenta - Víšek, Vampola, Jech.

První třetina začala vzájemným oťukáváním obou soupeřů. V první šanci zápasu se ocitl liberecký útočník Šachl, který pálil z dobré pozice, ale jeho střelu Biegl lapil. Ve čtvrté minutě se poprvé v utkání vylučovalo a na trestnou lavici se za držení odporoučel hostující Jan Holub. Domácí se přesilovky zhostili znamenitě a hosté se jen díky velmi kontaktní hře ubránili. Navíc těsně před vypršením Holubova trestu se poprvé vylučovalo i na straně domácích. Hříšníkem se stal Hunkes. Liberečtí Bílí Tygři vedeni zpočátku přesilovky formací Jana Plodka se na dlouhý čas usadili před Bieglem a motali hlavy třineckým bekům. Za zmínku stojí povedené střely Plodka a Procházky, které ale radost v podobě vedení hostům nepřinesly. V osmé minutě se na Biegla řítili přes celý led Rataj a Šachl, jejich útočnou snahu ale přerušil výborným zákrokem Hunkes. Hosté se i nadále tlačili do útoku a jejich rychlý pohyb dělal domácím velké potíže. Tlak měl za následek další provinění třineckých proti pravidlům. Po faulu vysokou holí na kapitána Tygrů Nováka šel v deváté minutě pykat Tesařík. Liberec nevstoupil do druhé přesilovky stejně jako do té první.

Po necelé půlminutě podrazil ve středním pásmu Vampola Pletku a první jmenovaný ukončil početní výhodu hostí. V jedenácté minutě o sobě dali po delší době vědět také hosté, kteří zahrozili střelou od modré, kterou na Hniličkovu branku vyslal obránce Pácal. Jeho kolegové z útoku ale nedokázali před gólmanem hostí tečovat. Po zmatcích domácích ve středním pásmu se do samostatného nájezdu dostal Pabiška, ale tváří v tvář Bieglovi nedokázal svou tutovku přetavit v gól. Ve třinácté minutě přišlo další vyloučení, tentokrát za vysokou hůl šel na trestnou liberecký mladík Pajič. Hosté však oslabení sehráli znamenitě. V podstatě nedovolili domácím vážněji ohrozit Hniličku a pečlivě se soustředili na obranu středního pásma. V dalších minutách první třetiny se hra odvíjela převážně ve středním pásmu a oba týmy čekaly na chybu toho druhého. V osmnácté minutě si před Biegla na teč Nikolova najel obránce Moravec, i jeho dobrý pokus však domácí brankář s notnou dávkou štěstí zneškodnil zalehnutím puku. Poslední střelu prvého dějství měl na svědomí Šachl, který pálil ze střední vzdálenosti, jeho střela však postrádala přesnost, a tak se oba týmy rozešly do šaten za bezgólového stavu.

I druhá třetina začala náporem hostů, kteří zahrozili nejprve svou první formací. Konkrétně to byli Novák se Šachlem, první jmenovaný vypálil velmi tvrdě a Biegl jen vyrazil. Odražený puk pak skončil, odhozen obráncem Kroupou, až ve středním pásmu. Poté se hezkou kombinací prezentovali Plodek s Vampolou, i jejich akci ale zneškodnili třinečtí bekové. Ve čtyřiadvacáté minutě přišlo vyloučení obránce Hanzlíka, který hákoval a domácí měli možnost hrát přesilovku. Vypadalo to ale jako by byli v početní výhodě hosté. Nejprve se na třineckou branku řítili Vaic a Novák, jeho střela se ale opět neujala. Za okamžik pálil nad Bieglovu branku Jan Plodek. Přesně podle pravidla „nedáš-dostaneš“ se domácím podařilo otevřít skóre zápasu. To se do útočné třetiny prodral Paroulek, který přihrál volnému Jiřímu Haškovi, který z prostoru levého kruhu propálil Milana Hniličku poprvé. To vše se přihodilo v pětadvacáté minutě utkání. Pak se poroučel za faul vysokou holí liberecký útočník Jech. Jeho vyloučení přišlo ve chvíli, kdy se Třinec dostával do tempa. Domácí hráli přesilovku výtečně a odměnou jim byl druhý gól v brance Liberce. Od modré vypálil tvrdě Tesařík, jeho střelu ale Hnilička vyrazil ke zcela volnému Janu Peterkovi, pro kterého nebyl problém puk dopravit do odkryté branky. Třinec byl na koni, ale pak přišel zbytečný faul Kroupy na Jecha a příležitost zahrát si přesilovku měli hosté. Nakonec i Liberec dokázal využít tuto výhodu. Po střele Martina Richtera od modré se napodruhé prosadil Igor Rataj a gólem na 1:2 vrátil Liberec do hry.

Vyrovnání na holi měli Tygři ve třiatřicáté minutě. Na Biegla jeli tři na jednoho, perfektní kombinací se zbavili obránce, ale finální přihrávka na volného Pabišku, který by skóroval do prázdné branky, přeskočila hůl. Nakonec se tým ze severu Čech vyrovnání dočkal. Gól padl podle stejného scénáře jako první, jen střelec na modré byl Angel Krstev, jehož střelu tečoval před brankou opět Igor Rataj. Během deseti minut tedy padly čtyři branky a tři z nich v početní výhodě. Ve zbývajících minutách druhé části se hra opět odehrávala ve středním pásmu, a tak se oko diváka nemohlo z hokeje příliš radovat.

Třetí část byla asi nejméně hokejová. Hodně se bránilo a čekalo se na chybu. Hosté, kteří jako by se nepoučili z druhé třetiny, kdy Oceláři dokázali dvakrát potrestat vyloučení, i nadále faulovali. První ve třetí třetině byl ve 44. minutě Jan Víšek, který nafilmoval pád. Po devětadvaceti vteřinách hry se k Víškovi přidal druhý hráč Bílých Tygrů. Jiří Hanzlík krosčekem sestřelil útočníka domácích, a tak se třineckým hokejistům otevřela možnost rozhodnout utkání ve svůj prospěch. Hosté však s vypětím všech sil a s přispěním výborného Milana Hniličky remízový výsledek ubránili. Osmačtyřicátá minuta přinesla chybu libereckého beka Richtera, který doslova namazal Výtiskovi, který bez přípravy vypálil na Hniličku, který betonem vyrazil. V 55. minutě přišel útočný faul Stanislava Procházky, za který následoval dvouminutový trest. Domácí však nedokázali zopakovat úspěšné přesilovky ze druhé třetiny. Hniličku prověřil dvakrát Peterek, ale vyslovené nebezpečí nevzniklo. Oba týmy už třetí dějství dohrávaly už jen z povinnosti a čekalo se na prodloužení. Na konci se ještě konalo vyloučení Petra Vampoly, který dostal osobní desetiminutový trest.

V prodloužení se aktivity ujali domácí. Jejich tlak vrcholil ve druhé minutě nastavení. Jiruš nedokázal uhlídat třineckého útočníka a za držení šel na dvě minuty ze hry. Nejaktivnějšími útočníky domácích byli bezesporu Pletka a Peterek, ani jeden ale nedokázal vsítit branku a ukončit tak zápas. Utkání tedy skončilo remízou 2:2.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
14. kolo, pátek 14. října 2005
2:2p
(0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 25. Hašek (Paroulek), 28. Peterek (Tesařík, Výtisk) - 30. Rataj (Richter, Vampola), 35. Rataj (Krstev, Víšek). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:10, navíc Vampola (Liberec) 10 min. osobní trest. Využití: 2:1. Diváci: 2610.

HC Oceláři Třinec

Biegl - Kroupa, Jurdič, Tesařík, Výtisk, Hunkes, Pácal,Kudělka - Skořepa, Pletka, Hašek - Peterek, Paroulek, Tomas - Petrakov, Vítek, Martynek - Polanský, Zbořil,Zeliska - Fojtík.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - Hanzlík, Jiruš, Richter, Holub, Krstev, Nikolov, Moravec -Pajič, Rataj, Šachl - Novák, Pabiška, Vaic - Plodek, S. Procházka, Klimenta - Víšek, Vampola, Jech.

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit