Bílí Tygři Liberec

Bod za remízu se zlínským Hamé

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Bitva jako řemen byla k vidění v neděli v Tipsport aréně. Ten, kdo utkání navštívil, jistě nelitoval. Bylo k vidění vše, co k hokeji patří i nepatří. Liberec na začátku utkání prohrával, ale dokázal vyrovnat, když jediný gól zaznamenal <b>Petr Vampola</b>.

17. kolo, neděle 23. října 2005
1:1p
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 34. Vampola - 19. Vosátko (Hamrlík). Rozhodčí: Skoupý - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 9:7 navíc Král (Zlín) 5+do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4152. Střely: 29:31

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - Moravec, Jiruš, Richter, Holub, Krstev, Hlavačka, Derner - Vaic, Šachl, V. Novák - Víšek, Vampola, S. Procházka - Klimenta, Rataj, Tomajko - Pabiška, Plodek, Jech.

PSG Berani Zlín

Murín - Hamrlík, Blaťák, Nosek, J. Malinský, Vosátko, Zubíček, Houdek, Galvas - Kristek, Leška, Mokrejš - Okál, Král, Melenovský - Barinka, M. Čech, Rachůnek - Špilár, Záhorovský, Kubiš.

Hned na začátku první třetiny se v dobré šanci ocitl zlínský Mokrejš, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal Hniličku překonat. Pak už se hrálo o poznání klidněji a hra se soustředila především na obranu středního pásma, což se oběma týmům dařilo. Z tohoto klidu vyčnívala jen střela obránce Blaťáka od modré, se kterou liberecký brankář neměl starosti. Větší starosti měl Hnilička při akcích Okála a Krále, které hodně zaváněly gólem, nakonec se ale Liberec i za přispění obránců dokázal ubránit. V šesté minutě zápasu se poprvé vylučovalo. Za hru vysokou holí šel na dvě minuty liberecký Jech. Byli to naopak domácí, kteří ve čtyřech hodně zlobili zlínské obránce. Největší příležitost měli Šachl a Procházka, první jmenovaný ale nedokázal přesně vystřelit. Hostům se první přesilovka vůbec nevydařila. Velký tlak si vynutila formace vedená Petrem Vampolou, ten dojel za branku nahozený puk a pak dlouho točili obránce Zlína v útočném pásmu. Celou akci ukončila nepřesná střela Jana Víška. Druhým vyloučeným v utkání byl zlínský Jan Barinka, který taktéž hrál vysokou holí. Bílým Tygrům se tak naskytla možnost hry s mužem v poli navíc. Domácí vyvinuli obrovský tlak. Formace Šachl, Novák, Vaic měla několikrát příležitost ke vstřelení branky, ale Murín v brance hostí byl bezchybný, a tak i ve třinácté minutě svítil na ukazateli bezbrankový stav. Dobrým pokusem se na druhé straně prezentoval Blaťák, který opět střelou od modré Hniličku nepřekonal. V patnácté minutě byl faulován liberecký Vampola a rozhodčí trestal za hákování hostujícího Okála. Bílí Tygři přesilovku sehráli opět dobře, ale na konci měli velké štěstí, když jeden z hostí vystihl přihrávku na Krsteva a řítil se sám na Hniličku, jeho střelu „pod víko“ zastavilo břevno. V sedmnácté minutě se opět vylučovalo, tentokrát na straně Liberce. Na trestnou se odebral za hákování Moravec. Pak se začalo na ledě jiskřit. Nejprve dost nevybíravým způsobem narazil na mantinel Mokrejše Hanzlík. Pak jeden z hostí po odpískání skolil nic netušícího beka Liberce. Rozhodčí se rozhodl vylučovat jen na straně hostí, a tak diváci mohli sledovat hru 4 na 4. Ta více vyhovovala hostům. V akci dva na dva se střelou do horního růžku branky z levého kruhu prosadil po přihrávce Hamrlíka Lubomír Vosátko. Rozhodčí Skoupý ještě celou situaci konzultoval s videorozhodčím a po dlouhé herní pauze gól Zlína uznal. Do konce první části hry měl ještě velkou šanci domácí kapitán Novák, který se nedosáhl na dorážku po střele Jana Holuba od modré.

Ve druhé minutě došlo pro Liberec ke kuriózní situaci, Milan Hnilička si zjednával v brankovišti respekt a byl vyloučen na dvě minuty za hákování. Obrovskou šanci na zvýšení náskoku měl Král, jehož útočný výpad zastavila až tyč Hniličkovy branky. Dobrou šanci ještě v oslabení měl bek Hlavačka, ale ani jeho pokus si cestu mezi tři tyče Murínovy branky nenašel. První formace Liberce si před Murínem vynutila tlak a Bílým Tygrů se podařilo vynutit si alespoň vyloučení hostujícího Čecha. Výhody se ale domácí celek zhostil velmi špatně, na Murína dokonce ani jednou nevystřelil. I v následujících minutách se domácí celek spíše hledal, často bylo k vidění zakázané uvolnění a nepřesnosti v přihrávkách. Z toho těžil Zlín, který s přehledem hlídal své hubené vedení. Ve dvaatřicáté minutě se proti pravidlům provinil Kristek, který si šel odpočinout na dvě minuty za podražení. Ani tato přesilovka se domácím nepodařila. Důležitý moment však přišel hned po ní. Téměř z ničeho nic se Petr Vampola ocitl sám před Murínem a nadvakrát ho dokázal překonat. Třicátá sedmá minuta byla opět ve znamení vyloučení. Jan Víšek zlomil hůl a aby nedošlo k přečíslení, musel sáhnout k faulu. Herní křeč v přesilovce sedla i na hosty. Jediné, na co se zmohli, byly neustálé diskuze Okála s hlavním rozhodčím. Zbytečným zákrokem se po odpískání prezentoval Richard Král, který hrubě napadl Dernera a vysloužil si trest na pět minut plus do konce utkání. Pak přišel zajímavý tah kouče Bokroše, který si nechal na střídačce jen nezbytný počet hráčů na oslabení a zbytek týmu poslal do kabiny. V poslední minutě se provinil proti pravidlům Martin Hlavačka a za podražení šel na dvě minuty na trestnou.

Třetí dějství začalo hrou ve čtyřech na obou stranách. Ihned po skončení trestu Hlavačky začal zbytek pětiminutové přesilovky domácích. Domácí ji sice sehráli aktivně, ale po střelách Hlavačky a Richtera neměl kdo dorážet. Poté čtvrtá formace Bílých Tygrů nadělala hodně starostí před Murínem. Zejména střela beka Dernera od modré neměla daleko ke vstřelení gólu, protože zlínský gólman vůbec nic neviděl. I nadále se domácí celek hodně tlačil do útoku a často zlobil hráče ve žlutomodrém. Postupně se neujala střela Krsteva od modré, ani Šachlova střela na vyrážečku z prostoru pravého kruhu. První formace Liberce dělala „ševcům“ asi největší potíže – jejich snaze chyběla jediná drobnost – a sice vstřelení gólu. Zlín se naopak od poloviny třetí třetiny stáhl a bránil střední pásmo, hrál tedy svou hru, na kterou většina soupeřů v extralize naráží. Při jednom z útočných výpadů Liberce najel útočník Jech do Murína a poté se ještě pral se zlínským bekem. Jech byl vyloučen za napadení na dvě minuty. Zlín svou výhodu sehrál dobře, nepustil Liberec z pásma a na Hniličku mířila jedna střela za druhou. Obránci domácích i jejich gólman však neudělali chybu, a tak oslabení přežili bez úhony. Necelé čytři minuty před koncem však nabídli domácí hostům další možnost přesilovky, za vysokou hůl byl vyloučen Richter. Největší šance přesilovky přišla na liberecké straně, Martin Hlavačka ze středního pásma napálil puk a ten se otřel o horní tyč branky Zlína. V šedesáté minutě se opět vylučovalo a opět na liberecké straně a opět za vysokou hůl, tentokrát to byl Vaic, který se odebral na trestnou. Zlín si před přesilovkou vyžádal oddechový čas. Po závěrečném klaksonu se ještě poprali za Liberec Stanislav Procházka a za Zlín Okál. Oba začátek prodloužení sledovali z trestné lavice, liberecký Procházka dostal trest 2+2minuty.

Prodloužení tedy začalo přesilovkou Zlína 5 na 3. Bílí Tygři dobře bránili s podporou dnes vynikajícího Milana Hniličky. Pak se dlouho předlouho řešil problém s časomírou, takže se asi deset minut nehrálo. Domácí své dlouhé oslabení přežili. Obrovský závar před Murímem se odehrál ve třetí minutě. Vampola zatáhl puk a poté střely Plodka, Hlavačky a Vampoly mířily na Murína, ani jedna neskončila za jeho zády. Pak Galvas před Murínem nedovoleně držel Vaice, a tak se na zbytek utkání posadil za liberecké plexisklo. I Liberec si před přesilovkou vzal oddechový čas. Ani Liberec svou výhodu v nastaveném čase nevyužil, a tak utkání skončilo remízou.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
17. kolo, neděle 23. října 2005
1:1p
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 34. Vampola - 19. Vosátko (Hamrlík). Rozhodčí: Skoupý - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 9:7 navíc Král (Zlín) 5+do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4152. Střely: 29:31

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - Moravec, Jiruš, Richter, Holub, Krstev, Hlavačka, Derner - Vaic, Šachl, V. Novák - Víšek, Vampola, S. Procházka - Klimenta, Rataj, Tomajko - Pabiška, Plodek, Jech.

PSG Berani Zlín

Murín - Hamrlík, Blaťák, Nosek, J. Malinský, Vosátko, Zubíček, Houdek, Galvas - Kristek, Leška, Mokrejš - Okál, Král, Melenovský - Barinka, M. Čech, Rachůnek - Špilár, Záhorovský, Kubiš.

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit