Bílí Tygři Liberec

Třinec nedokázal v Liberci bodovat

Date of publication Author Jan Mráček

Bílí Tygři zůstávají jediným klubem, který doma ani jednou neprohrál. Tentokrát si domácí poradili s rozjetým Třincem, když otočili vývoj utkání. Rozhodující gól si tentokrát připsal <b>Petr Šachl</b>.

27. kolo, pátek 25. listopadu 2005
3:1
(0:1,3:0, 0:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 33. Čermák (Richter), 36. Šachl (Vaic, Hanzlík), 36. Rataj (Tomajko, Čermák) – 9. Fabuš (Tesařík) Rozhodčí: Konc – Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3899.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - Moravec, Jiruš, Richter, Holub, Derner, Krstev, Hanzlík - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Klimenta, Rozsíval, S. Procházka - Plodek, Víšek.

HC Oceláři Třinec

Beigl - Tesařík, Výtisk, Hunkes, Pácal, Kroupa, Chmelíř, Jurdič, Zbořil - J. Kudrna, Peterek, Hašek - Huna, Skořepa, Fabuš - Paroulek, Martynek, Tomas - Bordowski, Polanský, Pištek.

1. třetina

Domácí celek vstoupil do první dvacetiminutovky aktivněji a měl více ze hry. Velkou šanci na otevření skóre měl domácí Vaic, který nedal. Pak přišlo vyloučení domácího Moravce, který nedovoleně bránil. Třinec sehrál přesilovku ukázkově a odměnou jim byl vedoucí gól, který dal po přihrávkách Skořepy a Tesaříka Peter Fabuš. Liberec se po inkasovaném gólu ihned pustil do útočné činnosti. V obrovské šanci se ocitl v desáté minutě Klimenta, který zachytil chybnou rozehrávku Třince a vyměnil si puk s Víškem, Klimenta však trefil hůl Biegla. Následovalo vyloučení Jurdiče. Liberec však svou výhodu nevyužili a nijak vážněji neohrozili branku hostí.

Ihned po přesilovce si druhá formace vynutila tlak, Procházka přihrával na modrou volnému bekovi, který namířil střílenou přihrávku na branku Biegla. Puk se odrazil k volnému Podkonickému, který se chystal dorážet, to mu ale dalším faulem znemožnil opět Jurdič. Ani tuto přesilovku nedokázali domácí přetavit ve vyrovnávací branku. Naopak při obranné činnosti byl vyloučen domácí Čermák za hrubost. Domácí se tedy museli bránit. Třinec byl v přesilovkách nebezpečnější. Dobře pálil od modré Tesařík po přihrávce Vítiska. Když už se přesilovka Třince blížila ke svému konci, byl vyloučen domácí Rataj za vysokou hůl. Hosté tak měli možnost hrát 36 sekund pět na tři. Třinec dobře kombinoval a Pácal trefil svou střelou Jiruše, který pádem znemožnil její pokračování k brance Hniličky. Ihned po přesilovce se na Biegla řítil Rataj, který nahodil od mantinelu na Biegla, přihrávku zkoušel dorážet Čermák, ale Biegl jeho pokusu odolal. V devatenácté minutě v obranném pásmu podrazil Kroupa domácího útočníka a šel si odpočinout na trestnou lavici. Hosté se ale dokázali ubránit, a tak vyhráli první třetinu 1:0.

2. třetina

Liberec začal druhou část dohrávkou přesilovky, hned v úvodu Hanzlík od modré nahazoval, nikdo střelu která skončila na tyči netečoval. Pak se hra opět vyrovnala. Liberec často trápily chyby v rozehrávce. Dobrou příležitost k navýšení náskoku měl Paroulek, který ve třetí minutě střílel z prostoru levého kruhu, jeho pokus však zastavila lapačka Hniličky. Liberec narážel na dobře zabezpečené střední pásmo, kde Třinec boural útočné snahy domácích. Třinec podnikal nebezpečné brejky, jeden z nich předvedl Peterek který pálil z dobré pozice do betonu Milana Hniličky. Na druhé straně měl dobrou příležitost Krstev, který si sjel od modré a z mezikruží prověřil pozornost gólmana hostí. Když se Třinec octil pod tlakem nezdráhal se hru kouskovat pomocí zakázaných uvolnění. Hostující hráči začali při hře hodně přitvrzovat, což domácí celku dělalo velké problémy. Rozhodčí Juraj Konc ze Slovenska, ale nevylučoval tak úzkostlivě jako v první třetině.

Ve třinácté minutě se puk do branky hostí přece jen po skrumáži dostal. Hlavní sudí šel telefonovat videorozhodčímu. Po dlouhé konzultaci byl nakonec gól Liberce uznán. Střelcem byl Leoš Čermák, kterému asistoval Martin Richter. Liberec byl na koni a Třinec nestíhal sledovat jejich útočné aktivity. V patnácté minutě se vylučovalo na straně hostí. Na trestnou lavici šel Pácal za držení. Tato přesilovka se Liberci vyplatila, Vaic zatáhl puk do třetiny skrz celé pásmo našíř přihrál Petru Šachlovi, který přesnou střelou k tyči dal domácím vedení. Za třicet vteřin už bylo vše jinak. Igor Ratajsi vyjel zpoza branky a z ostrého úhlu trefil přesně tyč, od které se puk odrazil do branky Radovana Biegla. Třinec si poté vyžádal time-out. Další gól vezl do branky Třince Jan Plodek, který ale v klíčovém okamžiku při kličce podklouzl. Další samostatný nájezd předvedl Šachl, Biegl ale bezchybně zakročil a nedovolil tak další gól. Poté byl vyloučen domácí Vaic za hákování. Těsně před koncem měl kontaktní gól na holi Kudrna, který nedokázal zpracovat těžkou přihrávku před Hniličkou. Druhou část zvládli lépe domácí, kteří díky velkému tlaku dokázali otočit vývoj utkání.

3. třetina

I poslední třetina začala s nerovným počtem hráčů na ledě. Třinec měl k dispozici ještě devatenáct vteřin přesilovky, při vyloučení Vaice. První velkou šanci měl Skořepa, který se dostal puku po nedorozumění v rozehrávce Liberce a ze střední vzdálenosti nebezpečně pálil. Druhá formace Liberce si vytvořila mírný tlak, který ale k vážnějšímu ohrožení branky hostí nevedl. Třinec se také snažil útočit, ale narážel na to samé jako Liberec v druhé třetině, tedy na dobře zabezpečené střední pásmo. V šestačtyřicáté minutě se na trestnou za hákování poroučel domácí Šachl a dal tak možnost hostím zdramatizovat utkání. Domácí se ale na začátku oslabení dobře bránili. V jednom okamžiku se dokonce hosté dopustili zakázaného uvolnění. Ihned po tom co Šachl naskočil do hry mohl jet společně s Čermákem na Biegla, druhý jmenovaný ale nezvládl převzetí kotouče, a tak z akce nebylo nic. Pak se sám před branou hostí ocitl Podkonický, který ale tak dlouho míchal pukem až se sám vymanil z dobré pozice.

Od poloviny třetího dějství se hrál velmi pohledný hokej, bez častého přerušování a diváci v Tipsport aréně se bavili. Liberci ale přestala vycházet rozehrávka, a tak se čím dál častěji ocital v tlaku. Pak se ale domácí vrátili k účinné hře bránění středního pásma a to na hostující celek platilo. Domácí si v pohodě hlídali dvoubrankový náskok a podporoval je v tom jistý Hnilička. Domácí si vychutnali závěr utkání s pukem na holích a před slušně zaplněnou Tipsport arénou, která skandovaným potleskem ve stoje poděkovala svým Tygrům za dobrý výkon.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
27. kolo, pátek 25. listopadu 2005
3:1
(0:1,3:0, 0:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 33. Čermák (Richter), 36. Šachl (Vaic, Hanzlík), 36. Rataj (Tomajko, Čermák) – 9. Fabuš (Tesařík) Rozhodčí: Konc – Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3899.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - Moravec, Jiruš, Richter, Holub, Derner, Krstev, Hanzlík - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Klimenta, Rozsíval, S. Procházka - Plodek, Víšek.

HC Oceláři Třinec

Beigl - Tesařík, Výtisk, Hunkes, Pácal, Kroupa, Chmelíř, Jurdič, Zbořil - J. Kudrna, Peterek, Hašek - Huna, Skořepa, Fabuš - Paroulek, Martynek, Tomas - Bordowski, Polanský, Pištek.

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit