Bílí Tygři Liberec

Tygři podruhé v sezoně v koncovce bezzubí

Date of publication Author Milan Šebesta

Zraněními zdecimované celky Kladna a Liberce na sebe narazily v rámci 29. kola. V bráně hostů se představil <b>Pavel Falta</b> a až do poloviny utkání držel na svém kontě nulu. Narozdíl od nulového utkání s Litvínovem se tentokrát Tygrům nepodařilo udržet aktivitu střelců soupeře na bodu mrazu a po třech inkasovaných brankách přenechali vedoucí příčku Slavii.

29. kolo, pátek 02. prosince 2005
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 30. Gardoň (L. Procházka, Špelda), 51. Kalla (Huml), 55. Huml (Kalla, Bílek). Rozhodčí: Jebavý - Bláha, Kareš. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 2590. Střely na branku: 30:35.

Rytíři Kladno

Orct - Ševc, Evan, L. Procházka, Kolafa, Zeman, Špelda - Bílek, Huml, Kalla - Horna, Gardoň, Tlustý - Kucharczyk, Kazatel, Michael Frolík

Bílí Tygři Liberec

Falta - J. Moravec, Jiruš, Krstev, Rýgl, Jiří Hanzlík, Richter - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Rozsíval, Pajič, S. Procházka - Klimenta, Plodek, Víšek

Utkání začalo s osmiminutovým zpožděním, když realizační tým Libereckých nechal v útrobách Tipsport Areny registrační průkazy. Domácí si tak s rozcvičkou takticky mohli dát na čas a nechali Tygry u pozdravu na ledě samotné.

1.třetina:

Na konci první minuty hledal spoluhráče před brankou Horna, ale Krstev nepustil puk před Faltu. Z protiútoku se objevil v první dobré příležitosti hostů Rataj, Orct ale jeho střelu mezi betony vyrazil. Ve 3.minutě se dravě rozjel po pravém křídle Víšek, jeho nahozený puk ovšem nikoho v brankovišti nenašel. Při krkolomném zákroku se přitom drobně zranil Orct, ale po chvíli pokračoval ve hře. Při vyloučení domácího Humla nastřelil v páté minutě golfákem Krstev obětavého Špeldu, ale Tygři zahráli jinak svou první početní výhodu mizerně.

V končící přesilovce navíc podrazil domácího Kallu Leoš Čermák a nabídl možnost přesilové hry domácím. Hokejisté Rabatu se ji zhostili daleko lépe a nadlouho se usadili v útočné třetině Bílých Tygrů. Nejnebezpečněji vypadala tečovaná střela kapitána Gardoně a vzápětí následný pokus Špeldy od modré – jistý Falta ale obě střely vyrazil. Z tlaku ještě Kladno vytěžilo další faul Podkonického a 39 sekund se museli Liberečtí bránit ve třech. V 7.minutě nahazoval kotouč před branku aktivní Kalla, Richter ho nejdříve málem sám usměrnil za záda Pavla Falty, povedlo se to ale až Humlovi. Rozhodčí ale jasně viděl,že toho docílil nohou a rozpažil. Domácí přesto nadále zůstávali v náporu. Po střele od modré se puk odrazil od zadního mantinelu a doražku Gardoně našel Falta zázračně ve své lapačce. V končící deváté minutě zkoušel štěstí zpoza obránce Čermák, ale Orct byl zase na svém místě. O chvíli později zavezl pěkně puk do pásma Klimenta, počkal si na najetého Hanzlíka, který od pravého kruhu mířil mezi Orctovy betony, ten je ale stihl rychle sevřít. V 11.minutě vybojoval opět neúnavný Kalla za brankou puk pro Bílka, ten si vyjel sám před Faltu, ale liberecký gólman se překvapit nenechal.

Poté upadla hra do podprůměru a obě mužstva se předháněla v nepřesnostech. Ze šedi vyčnívala pouze šance hostujícího Richtera, který ve 14.minutě vybojoval puk na své modré v souboji s Humlem a sám postupoval na klec Rabatu. Zdeněk Orct mu ale v rozkleku jeho pokus vytěsnil na ochrannou síť. Tygři dohrávali první třetinu značně pasivně. Pár vteřin před první sirénou jim zavařila opět první formace Rabatu. Nejprve nebezpečně pálil Bílek a po něm ještě provětral Faltovy betony od modré Ševc. Ve 20.minutě se sešli na trestné lavici Čermák se Špeldou za dva nedovolené zákroky v rozmezí deseti vteřin. A hned chvíli nato je následovali Podkonický se Ševcem po vzájemné potyčce, která vyvolala velké emoce v prořídlých tribunách kladenského stadiónu. Se závěrečným hvizdem ještě hledal Šachl zpoza branky Hanzlíka, ale tomu puk odskočil z hole.

2.třetina:

Druhé dějství zahájily oba týmy ve čtyřech.a z kabin přišli očividně mnohem ofenzivněji naladěni Tygři, vysunuli presink až na útočnou modrou a bourali rozehrávku Rabatu už v jejím zárodku. Hned v úvodu se zastřeloval od modré premiant v tygřím dresu Martin Rýgl, ale trefil jen boční síťku. V 22.minutě vybojoval Plodek puk proti obránci Zemanovi, Stanislav Procházka přiťukl Rozsívalovi a ten zblízka tvrdou střelou vyprášil betony Zdeňka Orcta. Při dalším střídání uvolnil Víšek z otočky Plodka, ale ten netrefil dobře puk a bránu minul. V 25.minutě se o slovo opět přihlásili domácí. Po závaru druhé formace střílel tvrdě obránce Ševc od modré a poprvé zazvonila pravá tyč Faltovy branky.

O chvíli později nabídl přesilovou hru Bílým Tygrům domácí obránce Kolafa, když zasáhl nebezpečně vysokou hokejkou Tomajka. Nebezpečný kolotoč roztočil elitní útok Libereckých. Po střele Moravce tečoval těsně před Orctem a poté sám zblízka dorážel Vaic. Stejně jako střelu Čermáka při následném závaru kryl ochránce domácí klece i jeho pokus. V polovině utkání atakoval domácího Kallu nedovoleně u mantinelu Víšek a po šesti vteřinách jeho přehnanou tvrdost potrestal střelou od pravého mantinelu Radek Gardoň – 1:0. Po asistenci Libora Procházky a Špeldy dostal z ničeho nic Kladno do vedení.

Inkasovaná branka Tygry evidentně zaskočila a hokejisté Rabatu převzali iniciativu. Vidět to bylo v následné přesilovce hostů při vyloučení Zemana, kdy se Tygři prokousali k pouhým dvěma vážnějším střelám Vaice a Jiruše. Druhý jmenovaný si utkání vůbec neužil. Domácí příznivci mu totiž po celých šedesát minut dávali hlasitě za vinu zranění Pavla Patery. Na konci 34.minuty unikl znenadání po křídle Rataj a švihem napálil puk jen do tyče. Pak dorážel Čermák jen do Orcta, při následné střele Richtera clonil ještě Krstev a další dorážku Rataje zastavila opět jen tyč!

Potom se opět na ledě přiostřilo a dvouminutovými tresty to odnesli domácí Ševc a liberecký Krstev. Při hře čtyři na čtyři tečoval pouze Tomajko střelu Richtera do ochranné sítě. Minutku před koncem druhé třetiny málem udeřilo na druhé straně, když Špelda ránou od modré trefil levou tyčku. V závěru třetiny hráli domácí přesilovku a Kalla nahodil puk od zadního mantinelu k Zemanovi. Jeho pohotový pokus z otočky ale pouze prosvištěl brankovištěm.

3.třetina:

Kladno zahájilo díky přesilové hře třetí část aktivněji. Střelu Humla hned na jejím úvodu vyrazil levým betonem Falta. Ve 43.minutě obral Kucharczyk o puk na liberecké modré Pajiče, předal ho hned Michaelu Frolíkovi, který pálil jen do nastavené lapačky libereckého brankáře. Vzápětí si hokejisté Rabatu role vyměnili. Po další chybě Tygrů v rozehrávce nabil Frolík tentokrát Kucharczykovi, ani on ale zblízka nedokázal Faltu překonat. Nešťastná koncovka Tygrů se naplno projevila ve 46.minutě. Atakovaný Tomajko z otočky špatně trefil puk, ten ovšem doklouzal k úplně osamocenému Čermákovi. Liberecká dvanáctka se ptala Orcta, kam to chce, tak dlouho, až ho domácí obránce vychýlil a střela minula domácí klec.

Po další chybě Pajiče postupoval v 47.minutě sám na Faltu Kalla, ale na poslední chvíli ho stihli Liberečtí zablokovat. Odražený puk sebral Huml, ale zblízka se ani on netrefil mezi tyče. Deset minut před koncem přišel klíčový moment zápasu, když Richter namazal v útočném pásmu kotouč Humlovi. Ten uvolnil při následném přečíslení Jaroslava Kallu a jeho přesná střela k levé tyči z mezikruží uklidnila domácí borce – 2:0. Středočeši se poté soustředili především na ochranu vlastního pásma a nepouštěli rychlá křídla Bílích Tygrů do šancí.

V 53.minutě se opět na ledě trochu zajiskřilo. Vaic nastřelil nešťstně golfákem domácího Hornu do oblasti krku, rozhodčí ale přerušil hru až v momentě, kdy Podkonický trefoval prázdnou branku. Branka proto nemohla být uznána. V 55.minutě vybojovali domácí Bílek s Kallou v útočném pásmu lehce puk a Ivan Huml z mezikruží trefil přesně mezi betony Pavla Falty – 3:0. Tygři tím definitivně přišli o šanci na bodový zisk, Čermák navíc hned nato vyfasoval dvě minuty za faul loktem. V poslední šanci utkání se ocitl Tomajko. Z prostoru mezi kruhy střílel švihem ale jen do připraveného Orcta. Zápas se poté už jen dohrával za skandovaného potlesku 2590 diváků. Se závěrečnou sirénou se hnal ještě směrem k Orctovi Petr Šachl, ale časoměřič mu již sólo dokončit nedovolil a domácí gólman si mohl připsat druhou nulu v sezóně.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
29. kolo, pátek 02. prosince 2005
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 30. Gardoň (L. Procházka, Špelda), 51. Kalla (Huml), 55. Huml (Kalla, Bílek). Rozhodčí: Jebavý - Bláha, Kareš. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 2590. Střely na branku: 30:35.

Rytíři Kladno

Orct - Ševc, Evan, L. Procházka, Kolafa, Zeman, Špelda - Bílek, Huml, Kalla - Horna, Gardoň, Tlustý - Kucharczyk, Kazatel, Michael Frolík

Bílí Tygři Liberec

Falta - J. Moravec, Jiruš, Krstev, Rýgl, Jiří Hanzlík, Richter - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Rozsíval, Pajič, S. Procházka - Klimenta, Plodek, Víšek

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit