Bílí Tygři Liberec

Tygři si pochutnali na Hamé

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Liberecká Tipsport aréna je stále nedobytnou tvrzí. Tentokrát se o tom přesvědčili hokejisté Hamé Zlín. Bílí Tygři dobrým výkonem dokázali porazit vicemistra, když vítězný gól vstřelil <b>Leoš Čermák</b>.

30. kolo, neděle 04. prosince 2005
3:1
(1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 18. Plodek, 22. Čermák (Rýgl, Krstev), 54. Vaic (Jiruš, Richter) – 40. Záhorovský (Špilár, Leška).
Rozhodčí: Smeták – Guth, Rittich.
Vyloučení: 11:12 navíc Melenovský (ZLN) 10 min + do konce utkání.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 5957.

Bílí Tygři Liberec

Falta – Moravec, Jiruš, Krstev, Rýgl, Hanzlík, Richter, Ovčačík – Vaic, Podkonický, Šachl – Čermák, Rataj, Tomajko – Rozsíval, Pabiška, Procházka – Klimenta, Plodek, Víšek.

PSG Berani Zlín

Plšek – Galvas, Hamrlík, Houdek, Malinský, Nosek, Vosátko, Zubíček – Barinka, Čech, Král – Kristek, Kubiš, Leška – Melenovský, Okál, Špilár – Záhorovský, Kovář.

1. třetina

Zlín vstoupil do utkání se zabezpečeným středním pásmem. Domácí Liberec si ale brzy našel cestu před náhradníka Plška ve zlínské brance. Nejprve nebezpečně před branku přihrával Pabiška a po něm prověřil pozornost gólmana hostí Jan Víšek. Ve třetí minutě se poprvé vylučovalo, za podražení šel okusit lavice u trestoměřičů Richard Král. První přesilovka se ale Bílým Tygrům příliš nevydařila a za zmínku tak stojí pouze pokus Rataje z mezikruží, ten ale Plšek zlikvidoval betony. V šesté minutě se vylučovalo na straně druhé. Lukáš Pabiška hákoval a rovněž si vysloužil poukaz na dvouminutový pobyt na trestné lavici. Neuplynula však ani minuta a síly na ledě se vyrovnaly. Liberec vyhodil puk podél mantinelu a dojížděl ho osamocený Podkonický, Plšek vyjel daleko z branky a podržel kotouč v lapačce déle než se líbilo rozhodčímu Smetákovi, který ho posléze vyloučil za zdržování. Hra ve čtyřech více vyhovovala domácím, kteří hrozili z každého útoku. Z toho pramenilo i další vyloučení na straně hostí, Malinský držel a dal domácím Tygrům možnost zahrát si pět na tři celých 44 sekund. Liberec ale dvojnásobnou výhodu nedokázal využít a bezbrankový stav zůstal i po následné dohře klasické přesilovky.

Zlín často v obranné hře propadal, a tak začal své komplikace řešit zakázanými uvolněními. Ve dvanácté minutě zpoza branky nahrával Podkonický a volný Šachl pálil do připraveného Plška. Další dobrý pokus zaznamenal Vaic, který pálil ihned po vyhraném buly Podkonickým, jeho střelu vyrazil Plšek lapačkou. Na druhé straně předvedli hezkou akci dva na dva Vosátko a Kristek, domácí Falta ale nesouhlasil s jejich záměry a dobrým zákrokem podržel Bílé Tygry. V patnácté minutě se opět vylučovalo a domácí Hanzlík si za držení vykoledoval dvě minuty. Ani Zlín však při své první celé přesilovce nepředvedl nic, co by vedlo alespoň k náznaku gólu. Po závaru čtvrté formace Tygrů se v osmnácté minutě konečně otevřelo skóre zápasu. Na svědomí to měl Jan Plodek, který nadvakrát překonal Plška. O pár vteřin později dostali hosté možnost korigovat, když byl za krosček vyloučen Moravec. Na konci se vylučovalo ještě na straně hostí, za hákování šel pykat Vosátko. Liberec dokonce při hře ve čtyřech mohl navýšil své vedení, když si zpoza branky vybruslil Vaic a přihrál přesně na hůl Jiruše, který si sjel od modré. Plšek jeho střelu zlikvidoval pouze s notnou dávkou štěstí.

2. třetina

Minutu a osm vteřin měli domácí možnost hrát zbylou přesilovku z první třetiny. A svou výhodu nesehráli vůbec špatně, hned v první minutě na Plška mířily čtyři střely, po jedné z nich nedokázal posunout skákavý puk do prázdné branky Šachl. Zlín se ale zkrácené přesilovce dokázal ubránit. Při hře v pěti se to domácím už nepovedlo a po střele obránce Rýgla od modré a dorážce Leoše Čermáka inkasovali podruhé v utkání. Stejně jako po první brance, i tentokrát se brzy vylučovalo na straně domácích. Za krosček to byl Rozsíval. Nebezpečný pokus přišel z hole Vosátka, který od modré pálil a jeho střela byla tečována domácím bránícím hráčem. Falta vysoký lob ukryl po skoku do své lapačky. Zlín krom této akce opět nic nevymyslel, a tak i po této přesilovce zůstal náskok Liberce dvoubrankový. V páté minutě druhé části byl vyloučen na straně hostí Martin Čech za krosček, a tak Bílí Tygři hrající v pohodě měli další příležitost ke skórování. To by si ale nejprve museli vypracoval gólovou příležitost, jelikož se to nestalo, hrálo se dál se stejným výsledkem. V osmé minutě druhé třetiny si oba týmy mohly opět vyzkoušet hru ve čtyřech, kdy se vylučovalo na obou stranách, Hamrlík za hákování a Plodek za nafilmovaný pád.

Ve čtyřech se opět lépe dařilo Liberci, který více útočil. Sekundu před skončením rozhodčí Smeták opět vylučoval na obou stranách, asi proto, že se mu hra ve čtyřech více líbila. Kubiš byl vyloučen za nafilmovaný pád a Jiruš za podražení. Nakonec se hrálo v pěti na obou stranách. Dobrým pokusem se prezentoval Krstev, který chytře nahazoval na Plška, před kterým byl připraven tečovat Podkonický, akce byla ale zneškodněna zlínským brankářem. Ve čtrnácté minutě se po odebrání puku Vosátkovi řítil na Plška Jan Víšek, jeho střela ale skončila na vyrážečce. V další dobré příležitosti se ocitl Rozsíval, který stejně jako na druhé straně Kristek nedokázal zblízka překonat brankáře protivníka. Šestnáctá minuta se opět nesla ve znamení vyloučení. Na straně hostí se držení provinil Čech. Liberec nedokázal nic vymyslet a na konci své výhody sekal Leoš Čermák a šel na trestnou lavici. Tato výhoda už Hamé přinesla své ovoce, po tom co Liberec propadl ve středním pásmu, se na jediného obránce domácích řítili dva útočníci hostí, Špilár nahrál do jízdy Martinu Záhorovskému a ten překonal Faltu v brance Tygrů poprvé. Po druhé třetině se tedy oba týmy prosadily jednou.

3. třetina

Třetí dějství začal lépe Liberec. Vaic výborně nahrál od modré mezi kruhy Podkonickému, ten v kleče přestřelil Plškovu branku. Po tom, co se Melenovský ocitl po zákroku jednoho z domácích, neodpustil si komentář k hlavnímu rozhodčímu a dostal nejdříve desetiminutový trest, jelikož jeho projev ke Smetákovi neustal, šel do kabin s nášupem trestu do konce utkání. Emočně vypjaté utkání přineslo další vyloučení na straně domácích, kdy šel na trestnou lavici za nedovolené bránění Podkonický. Zlín dobře kombinoval, ale jejich hru jim aktivním přístupem Bílí Tygři neusnadňovali, v jednom okamžiku se v samostatném úniku ocitl Rataj, jeho nájezd ale zastavil hvizd rozhodčího pro postavení mimo hru. Na konci sedmé minuty se proletěl Kubič po „bodyčeku“ Hanzlíka. Čtvrtá lajna Liberce opět před Plškem řádně zatopila, nejaktivnějším byl Jan Víšek, který měl dva střelecké pokusy a jednu teč, ke gólu ale bohužel pro domácí ani jedna nevedla. Liberec tlačil a chtěl vstřelit branku, která by mu dodala klidu. Zlín ale také nebezpečně útočil, sice méně než domácí, ale akce nepostrádaly nápad. Ve dvanácté minutě byl podruhé v utkání za zdržování vyloučen brankář Plšek. Zajímavou akci připravil Jiruš, který nahodil, odraženého puku od mantinelu se zmocnil Vaic, který z první pálil do brankáře Plška. Pak hrál v Liberec v šesti, což rozhodčím neušlo, a tak se síly vyrovnaly. Pak Čech zasáhl Rataje hokejkou do obličeje a šel rovněž na trestnou lavici na 2+2 minuty. O několik vteřin zazněla opět píšťalka rozhodčího se zdviženou pravicí. Na trestnou se k několika kolegům Hamrlík za držení. Bílí Tygři měli jedinečnou možnost pojistit své vedení. Stalo se. Po nahrávce od modré se z úhlu prosadil Lubomír Vaic. Bílí Tygři i nadále hráli proti čtyřem a svou hrou rozebírali obranu hostí. Další gól to však prozatím nepřineslo. Bílí Tygři utkání v pohodě dohrávali. Tři minuty před koncem se dalším faulem provinil domácí Rataj, který zahákoval a odsoudil se tak k dvouminutovému trestu. Další faul domácích přišel o 39 vteřin později, když nedovoleně bránil Podkonický. Zlínský trenér Bokroš si v tuto chvíli vybral oddechový čas. Tvrdou střelou od modré prověřil Faltu Hamrlík, jeho pokus ale gólman Liberce dobře viděl, a tak neměl problém s jejím zneškodněním. Dobrá obrana a výborné zákroky brankáře Falty nedovolily Hamé zdramatizovat utkání a domácí tak mohli po uplynutí šedesáti minut oslavovat se svými fanoušky vítězství 3:1.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
30. kolo, neděle 04. prosince 2005
3:1
(1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 18. Plodek, 22. Čermák (Rýgl, Krstev), 54. Vaic (Jiruš, Richter) – 40. Záhorovský (Špilár, Leška).
Rozhodčí: Smeták – Guth, Rittich.
Vyloučení: 11:12 navíc Melenovský (ZLN) 10 min + do konce utkání.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 5957.

Bílí Tygři Liberec

Falta – Moravec, Jiruš, Krstev, Rýgl, Hanzlík, Richter, Ovčačík – Vaic, Podkonický, Šachl – Čermák, Rataj, Tomajko – Rozsíval, Pabiška, Procházka – Klimenta, Plodek, Víšek.

PSG Berani Zlín

Plšek – Galvas, Hamrlík, Houdek, Malinský, Nosek, Vosátko, Zubíček – Barinka, Čech, Král – Kristek, Kubiš, Leška – Melenovský, Okál, Špilár – Záhorovský, Kovář.

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit