Bílí Tygři Liberec

Tygři deklasovali Kladno

Date of publication Author Lukáš Rejmon

Hokejisté Bílých Tygrů ve 42. kole ELH deklasovali hostující Kladno 6:1. Na tomto vysokém vítězství se podílela zejména Ratajova útočná formace, která zaznamenala 3 branky. Hrdinou čtvrtečního podvečera byl však jiný hráč, mladík <b>Lukáš Derner</b>, který vstřelil ve svém 33 utkání v ELH svůj premiérový gól.

42. kolo, čtvrtek 19. ledna 2006
6:1
(2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky

Střely na branku: . Branky a nahrávky: 5. Rataj (Richter), 10. Vaic (Šachl, Hnilička), 32. Rataj (Čermák), 40. Derner (Čermák, Rozsíval), 56. Vampola, 59. Čermák (Derner) - 46. Patera (Martin Procházka, Bílek). Rozhodčí: Husička - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 11:11, navíc S. Procházka, J. Moravec - Orct, V. Čech všichni 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5055.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Richter, Derner, Holub, Jiří Hanzlík - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Rozsíval - Klimenta, Vampola, S. Procházka - od 54. navíc Pabiška. <b>Trenéři:</b> Paleček, Dvořák a Kapoun.

Rytíři Kladno

Orct (41. Lev) - Ševc, Evan, V. Čech, Hájek, Zeman, Špelda, Hořava - Bílek, Patera, Martin Procházka - Hluchý, Huml, Michael Frolík - Kalla, Gardoň, Tlustý - Látal, Kazatel. <b>Trenéři:</b> Müller a Tatíček.

1.třetina:

Na začátku 2.minuty úspěšně forčekoval v útočném pásmu kapitán domácích Stanislav Procházka, od jehož brusle se puk odrazil mezi kruhy. Bez přípravy odsud pálil Klimenta, ale Orct zasáhl betonem. Agilní Klimenta v zápětí dobrým pohybem přiměl kladenského Tlustého k prvnímu nedovolenému zákroku v utkání. Tygři ale hráli svou první přesilovku bez nápadu. Až na jejím konci si po kombinaci s Vampolou vybruslil od pravého mantinelu Rataj a střelou příklepem opět vyzkoušel Orctovy betony. Kladenský brankář pak zabrnkal na nervy spoluhráčů, když si chvíli pohrával s pukem na kraji brankoviště. Dojíždějící Podkonický ale zpětnou přihrávkou nikoho z Tygrů nenašel. V 5.minutě za hákování Igora Rataje putoval na trestnou lavici obránce Rabatu Čech. Slovenský centr v tygřích barvách oplatil hostům předchozí faul sportovním způsobem. Sám nejprve vyhrál vhazování a úplně nehlídaný dorazil za záda Zdeňka Orcta střelu Richtera od modré – 1:0. V 7.minutě si na přihrávku Rozsívala najel mezi kruhy obránce Richter, ale bránu minul. Poté se domácí Rataj předvedl v negativním světle, když srazil nebezpečně Jaroslava Kallu a za faul kolenem vyfasoval dvě minuty. Hned, jak se Rataj vrátil na led, odjel si na trestnou odpočinout také Derner, když si počínal nedovoleně opět v souboji s nebezpečným Kallou. Hosté ovšem ani v jedné z přesilových her nepřesvědčili. Po špatné kombinaci v pásmu Tygrů navíc Hnilička vtipně vypíchl puk na Šachla, který spolu s Vaicem vyrazil na brejk proti osamocenému Ševcovi. Urostlý bek Rabatu na červené uklouzl a Lubomíru Vaicovi tak nebránilo nic v přímé cestě na bránu. V samostatném úniku překonal Orcta střelou švihem k tyči – 2:0. Ve zbytku kladenské početní výhody stála za zmínku pouze střela Michaela Frolíka od pravého kruhu. Hnilička zůstal ale pozorný.

Ve 12.minutě si po souboji s Jirušem chvilku poležel Ševc, ale rozhodčí Husička údajný faul neviděl. Na druhé straně zahrozila znovu dvojice Šachl-Vaic, ale ochránce kladenské klece se tentokrát vytáhl. Na začátku 13.minuty propadli Kladenští ve středním pásmu a na beka Hořavu se hnalo kompletní druhé útočné trio Tygrů. Ratajovi ovšem utekl kotouč z hole a následný náznak závaru přerušil rozhodčí Husička a trestal na obou stranách Rataje spolu s Čechem. O chvíli později ukázal svou rychlost kladenským obráncům Vaic, jeho střelu švihem Orct s přehledem zlikvidoval. V 16.minutě našel dlouhým pasem Hájek na pravém křídle Bílka, který se proti Hniličkovi bekhendovým pokusem neprosadil. Po lehkém závaru Ratajovi formace málem udeřilo na druhé straně. Liberecký gólman ale dobře přehledně viděl prudkou střelu Davida Hájka z prostoru levého kruhu a v pohodě ji zneškodnil. V závěru ještě předvedl ukázkovou kombinaci druhý liberecký útok. Rataj chtěl ještě celou akci vyšperkovat chytrou přihrávkou na Čermáka, ale proti němu zasáhl vleže skvělým zákrokem Zdeněk Orct. V posledních vteřinkách první třetiny byl ještě za držení Vampoly vyloučen hostující Gardoň, ale na větší šanci už Tygrům nezbylo dost času.

2.třetina:

Tygři zahájili druhé dějství v početní výhodě. Na téměř celých 90 sekund se usadili před kladenskou brankou a v šancích se postupně vystřídali Rataj a Vampola. VE 23.minutě našel křížným pasem Patera své dvojče Martina Procházku, s jeho projektilem od modré si Hnilička vyrážečkou poradil. V 25.minutě zkoušel zpoza branky štěstí Vampola, ale na Orcta si nepřišel. Poté si šli k časoměřičům zchladit emoce po vzájemné potyčce domácí Stanislav Procházka a kladenský Tlustý. Při hře čtyř proti čtyřem se do šance dral obránce Čech, ale obránci Tygrů ho před bránu nepustili. Vzápětí se pěkně ve středním pásmu uvolnil Martin Procházka a přes beka Holuba střílel nebezpečně od modré čáry – opět bez úspěchu. Domácímu kapitánovi se na trestné lavici zřejmě zalíbilo a podruhé v krátkém sledu na ní zamířil v 28.minutě. Hokejisté Rabatu ale přesilovku zahráli mizerně a směrem na Hniličku nevyslali jedinou střelu. V 32.minutě si u levého mantinelu vyměnil Leoš Čermák kotouč s Rozsívalem. Čermákovu střelu z bezprostřední blízkosti ještě Orct vyrazil. Liberecký forvard ovšem našel vzápětí před kladenskou svatyní úplně volného Igora Rataje, který svým druhým gólem v utkání rozhodl zápas – 3:0. Hosté přestali zvládat průběh utkání psychicky a nervy ze střídačky tekly proudem - obzvláště poté, co brankář Zdeněk Orct v následujícím přerušení hry obdržel za protesty desetiminutový osobní trest. Juniora Tlustého, který šel odpykat Orctův trest brzy následoval obránce Hájek, když obdržel dvě minuty za držení. Výhodu jedné hokejky navíc se snažil využít obránce Hanzlík, když si vyměnil puk se Šachlem. Jeho střela švihem z bezprostřední blízkosti ovšem skončila v lapačce kladenského brankáře.

Za moment se objevili v menší bitce Šachl a obránce Rabatu Zeman a oba obdrželi menší tresty. V 35.minutě musel po delší době ukázat své kvality Milan Hnilička, když zasáhl betonem proti tvrdému pokusu Gardoně. Sudí Husička poté viděl hákování Čermáka a nabídl Rabatu další přesilovku. Hned na jejím úvodu vystrašila Orcta střela Vaice po vysunutí od Podkonického. Dvě tvrdé střely Ševce a Hájka od modré musel posléze likvidovat jeho protějšek, víc už ale hosté z přesilové hry nevytěžili. Čermák ovšem na ledě dlouho nepobyl, po pár vtěřinkách fauloval u mantinelu Kallu a byl opět vyloučen. V 38.minutě se snažil bekhendovým pokusem prosadit Patera, ale ani hostující kapitán na Hniličku nevyzrál. V poslední minutě druhé třetiny nejprve zůstal na útočné modré osamocený Michael Frolík, ale proti jeho střele golfákem domácí brankář vytasil levý beton. Na druhé straně se do tlaku dostala dnes výborně hrající druhá formace domácích. Po velkém závaru se odrazil puk k obránci Lukáši Dernerovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a svým premiérovým gólem v kariéře zvýšil na 4:0.

3.třetina:

Do třetí třetiny přišli odevzdaní hosté jen se třemi pětkami a s náhradním gólmanem Jakubem Lvem v brance. V 43.minutě se nelíbil nepřesnému rozhodčímu Husičkovi zákrok Stanislava Procházky na mladého Hluchého, což se nelíbilo domácímu kapitánovi a k menšímu trestu obdržel navíc ještě osobní desítku. To se už vůbec nezamlouvalo domácímu publiku, což dalo 5055 diváků také hlasitě najevo. Hosté hráli nadále úplně bezradně a během přesilovky se nedokázali usadit v pásmu Tygrů ani na chvilku. V 45.minutě vyzkoušel pozornost kladenského náhradníka mezi tyčemi Klimenta, když střílel švihem od pravého mantinelu. O minutu později se z čestného úspěchu radovali hosté. Od pravého mantinelu našel Bílek pěkně Martina Procházku, ten místo střely přihrál ještě Pavlu Paterovi, pro kterého nebyl problém překonat ležícího Hniličku a připravit ho tak o páté čisté konto v sezóně – 4:1. Vzápětí si při signalizovaném vyloučení kladenského Hořavy troufal na hattrick Igor Rataj, ale dnes mu ho nebylo přáno. Ze zámku si během následné přesilovky při vyloučení Hořavy vypracovali Tygři jen nebezpečnou střelu Šachla z úhlu a po zbytek početní výhody se už hra odehrála daleko na dostřel od svatyně Rabatu. Ve 49.minutě jemně zahákoval kladenského Kallu u mantinelu liberecký Podkonický a šel si odsedět dvouminutový trest. Martin Procházka nabil nejdříve na modrou Ševcovi, který vyzkoušel bleskový rozklek Milana Hniličky.

Poté se znovu trestalo, když si po vzájemné potyčce v 51.minutě vysloužili osobní tresty domácí Moravec a kladenský Čech. Obránce Rabatu celou bitku po odpískání vyprovokoval a proto obdržel o dvě minuty navíc a Tygrům se náhle naskytla další přesilová hra. Přesně v její polovině se z ostrého úhlu snažil překvapit Lva Tygr Čermák, ale kladenský brankář byl pozorný. Hra poté upadla do podprůměru. Ospalé kladenské hokejisty potrestali Tygři ještě v 56.minutě, když tragickou chybu Tlustého na vlastní modré čáře využil Petr Vampola. V pádu umístil střelu k pravé tyčce a splnil očekávání fandů, kteří si hlasitě žádali pátou branku v kladenské síti – 5:1. Poté se ještě blýskl pěknou střelou z levého křídla Klimenta. Zbytek utkání se již odehrával v exhibičním duchu. Přispělo k tomu jistě i vyloučení Jaroslva Kally za hákování, které potrestal Leoš Čermák, když po střele Dernera od modré čáry pohotově dorazil na konečných 6:1. Za skandovaného potlesku nadšených diváků ještě mířil nepřesně Klimenta a v poslední sekundě nedokázal Vampola umístit zpoza branky puk do odkryté branky.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
42. kolo, čtvrtek 19. ledna 2006
6:1
(2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky

Střely na branku: . Branky a nahrávky: 5. Rataj (Richter), 10. Vaic (Šachl, Hnilička), 32. Rataj (Čermák), 40. Derner (Čermák, Rozsíval), 56. Vampola, 59. Čermák (Derner) - 46. Patera (Martin Procházka, Bílek). Rozhodčí: Husička - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 11:11, navíc S. Procházka, J. Moravec - Orct, V. Čech všichni 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5055.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Richter, Derner, Holub, Jiří Hanzlík - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Rozsíval - Klimenta, Vampola, S. Procházka - od 54. navíc Pabiška. <b>Trenéři:</b> Paleček, Dvořák a Kapoun.

Rytíři Kladno

Orct (41. Lev) - Ševc, Evan, V. Čech, Hájek, Zeman, Špelda, Hořava - Bílek, Patera, Martin Procházka - Hluchý, Huml, Michael Frolík - Kalla, Gardoň, Tlustý - Látal, Kazatel. <b>Trenéři:</b> Müller a Tatíček.

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit