Bílí Tygři Liberec

Tygři znají soupeře pro osmifinále Ligy mistrů! Čeká je švédská Frölunda

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po pátečním losu, který začal v pravé poledne, Tygři znají svého soupeře v osmfinálové fázi hokejové Ligy mistrů. Tým trenéra Filipa Pešána znovu čeká cesta do Švédska, vyzve totiž obhájce titulu - Frölundu HC!

Náš tým byl po umístění na druhé příčce skupiny E nasazen ve druhém koši, což znamenalo, že musel očekávat jednoho z vítězů svých skupin. Narazit nemohl pouze na švédské Växjö, s nímž změřil síly už v rámci skupinové fáze, nicméně stále zůstávalo ve hře sedm nesmírně rozmanitých soupeřů. V úplně poslední vytažené dvojici nakonec los přiřkl našemu týmu švédský celek Frölunda Indians.

Proti obhájcům titulu

V Champions Hockey League jde zatím o jednoznačné suverény. Vždyť ve třech ročnících Ligy mistrů Frölunda ani jednou nechyběla ve finále, hned dvakrát pak zvedla nad hlavu trofej pro šampiony. V posledním finále vyzrála na pražskou Spartu, kterou porazila v prodloužení.

Také letos si počínala ve skupinové fázi skvěle. Ztratila jediný bod, když v prvním kole porazila Curych až v prodloužení, od té doby ale ani jednou nezaváhala a do osmifinále prošla s 21 vstřelenými góly a pouze deseti inkasovanými.

Výrazně se na tom podílel Ryan Lasch, který vstřelil tři góly a na dalších devět nahrál. Kromě něj spoléhá Frölunda na rozmanitou soupisku složenou ze zkušených matadorů i mladíků. Jako kapitán vede Indiány pětatřicetiletý mazák Joel Lundqvist, který ve stejné funkci dovedl v švédskou reprezentaci k titulu mistrů světa 2017.

Osmifinále Ligy mistrů začne 31. října a 1. listopadu. V jednom z těchto termínů se Bílí Tygři proti Frölundě představí doma, 7. listopadu pak přijde řada na odvetu ve Švédsku. Konkrétní termíny včetně času úvodního buly a informací o vstupenkách se dozvíte během příštího týdne.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Muska je zpět!

Nejnovější články

Tomáš Filippi zvolen hokejistou sezóny! Král je nejlepší nováček

Tygři hlásí další návrat. Ofenzivu posílí Adam Musil

Hokej nahradí hudební nářez. Už v pátek v aréně koncert kapely Škwor!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit