Bílí Tygři Liberec

Jakub Dvořák draftovaný do NHL! Byl první volbou Los Angeles

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Draft NHL 2023 je minulostí a podle očekávání i s tygří stopou. Práva na libereckého obránce Jakuba Dvořáka si totiž zajistila zvučná organizace Los Angeles Kings, urostlého beka si vybrala ve druhém kole a na celkové 54. pozici.

Zájem Kings je ještě cennější vzhledem k tomu, že svoji volbu v prvním kole obětovali v rámci trejdu. Šanci zajistit si služby některého z talentovaných mladíků tedy měli právě až v rámci celkové 54. volby, kde ukázali na Jakuba Dvořáka.

Ten přišel na řadu jako třetí Čech. Na celkovém 20. místě byl vybraný útočník Eduard Šalé (Seattle Kraken) a na 38. gólman Michael Hrabal (Arizona Coyotes). Draft podle očekávání ovládl generační talent Connor Bedard z Kanady, následovaný Švédem Leo Carlssonem a dalším Kanaďanem Adamem Fantillim.

Umístění Dvořáka ve druhém kole se vesměs očekávalo. Mnozí novináři a experti ho přitom dlouho pasovali přímo do kola prvního, avšak vleklé zdravotní potíže, které libereckého rodáka v uplynulé sezóně připravily i o juniorské MS, si v dalších predikcích vybraly svoji daň.

Umístění ve druhém kole draftu je ovšem výborný úspěch. Jakub Dvořák navíc bude už druhým Tygrem v krátkém časovém sledu, který se bude mít v organizaci LA Kings šanci prosadit. Před nedávnem svůj přesun do pozice skauta Los Angeles oznámil bývalý liberecký kapitán a Dvořákův spoluhráč Petr Jelínek.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

Slováci jdou do finální fáze přípravy. Faško-Rudáš s Ivanem zůstávají v sestavě!

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit