Bílí Tygři Liberec

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec – Mladičký brankář Daniel Král si po úspěšně absolvované letní přípravě vydobyl místo na liberecké soupisce. Následně byl při dlouhodobější absenci Dávida Hrenáka vhozen do role jedničky, s čímž se skvěle popasoval a stal se jedním ze základních stavebních kamenů celého tygřího týmu. Jak se rodák z Havlíčkova Brodu ohlíží za svým prvním plnohodnotným ročníkem u „áčka“ a jak bude trávit letní přestávku?

Jak s odstupem času hodnotíš uplynulou sezónu?
Myslím si, že ji můžu hodnotit jedině pozitivně. Kdybych to vzal z kariérního hlediska, tak jsem dostal velkou porci zápasů, s čímž jsem na začátku ani nepočítal. Na druhou stranu mě trochu mrzí, že se nám nepovedlo udělat větší úspěch v play-off.

Během letní přípravy se ti povedlo přesvědčit trenéra Filipa Pešána, že jsi připraven na pravidelnou minutáž v extralize. Jak moc to bylo náročné?
Abych byl upřímný, tak jsem to moc neřešil. Říkal jsem si, že budu makat nejlépe, jak umím, a nějak to dopadne. Nikdy totiž nevíte, co život přinese a letošek mi nadělil velkou porci duelů v dospělém hokeji. Myslím, že to nikdo včetně mě nečekal.

Ty jsi do toho byl vhozen, jak se lidově říká, jako ryba do vody. Jak ses s tím vyrovnával?
Popravdě to někdy bylo těžké, ten tlak už je tu docela znát. Občas se mi stalo, že jsem měl horší utkání jenom proto, že jsem to nezvládl v hlavě. Snažím se na tom ale pracovat a řekl bych, že se to lepší.

Zároveň ta sezóna byla taková nahoru dolů, bylo těžké tenhle fakt nevnímat?
Je pravda, že jsme v podstatě nezaznamenali nějakou delší šňůru. Vždycky to byly třeba dvě výhry, pak zase dvě prohry. Měli jsme ale velmi mladý tým a spousta kluků tady sbírala nové zkušenosti. Byly tam ovšem i skvělé okamžiky, takže to nejde hodnotit negativně.

Daniel Král o možné pozvánce na reprezentační kemp
Ten konec je hodně čerstvý, takže jsem na tohle zatím nemyslel. Uvidíme, může se stát cokoliv. Já osobně bych byl hrozně vděčný, kdyby taková nabídka přišla.

Jak sis pochvaloval spolupráci s Dávidem Hrenákem?
Hreny je super kluk. Zatím asi nejlepší člověk, se kterým jsem kdy v brankářské dvojici byl. Navzájem jsme si hodně pomáhali a je to úžasný parťák.

Poměrně rychle sis dokázal získat srdce fanoušků, vnímal jsi tu jejich podporu?
Určitě jsem to vnímal. Bylo to pro mě něco nového, nikdy jsem to takhle nezažil a hrozně jsem si to užíval.

Českou televizí jsi byl nominován do finále o nováčka letošního ročníku. Co to pro tebe znamená?
Samozřejmě je to moc hezké. Mně osobně to ukazuje, že ty moje výkony asi nebyly špatné, když jsem se dostal do té finální trojky. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, ale jsem vděčný už jenom za tu nominaci.

Jak budeš trávit letní pauzu?
Teď si dám chvilku odpočinek. Mám rodinu na Vysočině, takže pojedu domů. Chci s ní strávit co nejvíc času, protože během sezóny jsem se tam moc nedostal. Nebude to ale dlouho trvat a začne nám zase letní příprava.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit