Radim Šimek: Postup nás těší, ale musíme pracovat na produktivitě
Karlstad - Také letos stejně jako v předchozím ročníku dokázali Tygři postoupit mezi šestnáct nejlepších týmů hokejové Ligy mistrů. Přesto si ze Švédského Karlstadu vezou hráči hořkosladké pocity, jak poznamenal Radim Šimek. "V zakončení nás pořád tlačí bota," ví mladý bek.
Zápas jste sice prohráli 0:2, přesto jste dokázali přes Färjestad postoupit. Jak se bezprostředně po postupu cítíte?
Pocity máme trošku smíšené. Jeli jsme do Švédska pro postup, což se nám povedlo. Myslím si, že jsme po celý zápas byli lepším týmem, ale pořád nás tlačí bota v zakončení. Prostě nejsme schopni dát gól. To by se mohlo odrazit i v extralize a mohlo by nás to velmi mrzet.
Zmínil jsi, že jste byli herně lepším týmem. Přesto jste prohráli, čím to podle tebe je?
Je to zkrátka v těch neproměněných šancích. Jedeme třeba tři na jednoho a ani nezakončíme. To jsou hrozné chyby. Kolikrát nám uteče snadný puk, je to k zamyšlení. Musí se to pro nás změnit.
Jak těžké bylo nastoupit proti takto kvalitnímu švédskému celku na jeho domácím kluzišti?
Nebylo to zas tak jednoduché, ale několikrát jsme je dokázali zatlačit. I když soupeř měl zejména v první třetině také několik šancí. Myslím si, že to mohlo být velmi zajímavé utkání pro diváky. Jsme rádi, že jsme postoupili, a teď se už začínáme soustředit zpět na extraligu. V ní potřebujeme bodovat.
Do Švédska vás přijela podpořit řada fanoušků, vnímal jsi jejich podporu?
V první třetině jsem si našeho kotle všiml, když začali řvát. Musím před nimi smeknout klobouk, že jeli až sem. Byli rozhodně slyšet mnohem víc, než domácí. Sice jich bylo méně, ale myslím si, že byli rozhodně aktivnější.
V osmifinále narazíte na Vítkovice. Vůbec poprvé v Lize mistrů tak narazíte na český tým. Co na to říkáš?
Pro nás to je dobré z toho důvodu, že nás nečeká tolik cestování. Sice budeme pořád sedět hodiny v autobuse, ale zase nemusíme nikam letět. Bude to takové pikantní, utkat se s českým soupeřem. Budeme bojovat na sto procent, rozhodně chceme postoupit dál!
Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení
Sdílet