Bílí Tygři Liberec

Zaostřeno na talent: Vratislav Kunst poctivě načítal kanadské body. Bilanci okořenily tři góly v play-off

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Vratislav Kunst byl v uplynulém ročníku velmi vidět. Nastupoval jak za starší dorost, tak juniorku a v obou kategoriích si připsal hned několik bodů. Ofenzivní bek navíc při play-off skóroval hned třikrát, což byl maximální počin v tabulce týmové produktivity.

Odchovanec pražské Sparty přestoupil do Liberce v poslední žákovské kategorii. Svými výkony si vysloužil už v prvním ročníku osm startů za mladší dorost. Na první body si ale musel počkat až do sezóny následující. To už nastupoval za nejmladší akademický celek pravidelně, v šestatřiceti zápasech základní části šestkrát asistoval.

Sezóna 2014/2015 byla zlomová, šikovný bek hrál totiž jak za mladší, tak starší dorost. Porci zápasů rozložil rovnoměrně. Bodově se mu podařilo prosadit pouze za mladší z kategorií. Zaznamenal dvě branky a jedenáct asistencí, což byl na obránce velmi kvalitní počin.

ELSD: 14 zápasů - 4 góly + 10 asistencí/ PO: 4 zápasy - 3 góly

V rámci nastoleného pořádku už se za rok objevil i v juniorce. Zde dokonce jednou skóroval, branku oslavoval i v play-off NOEN ELSD. V základní části za starší dorost nastřádal 5+4.

Vratislav Kunst pokračoval v ofenzivní hře i během prozatím posledního ročníku v kariéře. Hrál prim v obraně staršího dorostu i juniorky. Za nejstarší kategorii odehrál šestatřicet zápasů (2+6), za tým trenéra Jiřího Kudrny čtrnáct utkání, ve který si udržel hranici jednoho bodu na zápas (4+10).

DHLJUN: 36 zápasů - 2 góly + 6 asistencí

Jeho forma vygradovala v play-off. Kdy v sérii proti Třinci hned třikrát skóroval a zvítězil v tabulce týmových střelců. Bohužel ani jeho gólový příspěvek na postup nestačil. I tak osmnáctiletý bek ukázal, že v příštích letech se máme rozhodně na co těšit.

Produktivita juniorky 2016/2017
Produktivita staršího dorostu 2016/2017
Produktivita staršího dorostu v play-off 2016/2017

Branky Vratislava Kunsta i sérii s Třincem si můžete připomenout ve videích níže:


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Muska je zpět!

Nejnovější články

Tomáš Filippi zvolen hokejistou sezóny! Král je nejlepší nováček

Tygři hlásí další návrat. Ofenzivu posílí Adam Musil

Hokej nahradí hudební nářez. Už v pátek v aréně koncert kapely Škwor!

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit