Bílí Tygři Liberec

Tomáš Filippi zvolen hokejistou sezóny! Král je nejlepší nováček

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Praha/Liberec – Již tento týden odstartuje v Praze a Ostravě mistrovství světa, ještě předtím ale bylo potřeba ocenit ty nejlepší hráče uplynulého extraligového ročníku. Na tradičním galavečeru Hokejista sezóny zazněla hned tři tygří jména!

Útočník Tomáš Filippi zažil svůj nejlepší rok v kariéře! V základní části zaznamenal 25 gólů a 37 asistencí, tedy dohromady 62 kanadských bodů. Tato bilance znamenala vítězství v extraligové produktivitě a zároveň překonání klubového rekordu legendárního Petra Nedvěda. Za tyto výkony byl na galavečeru oceněn jako nejlepší hráč sezóny! Nutno podotknout, že o vítězi hlavní kategorie rozhodují v hlasování samotní hráči. O to více je toto prvenství cennější. Filippi se tak stal druhým hráčem Liberce, jenž anketu ovládl. Prvním byl právě Petr Nedvěd v roce 2012.

Tomáš Filippi na galavečeru Hokejista sezóny
O vítězi rozhodovali samotní hráči, takže si toho nesmírně vážím. Děkuji všem, kteří mi dali hlas, zřejmě mám dobré kamarády. Toto je určitě jedno z největších ocenění, které jsem v kariéře dostal.

Zkušený forvard šel na pódium jako poslední z individualistů, už před ním ale zazněla jména i jeho mladších spoluhráčů. Průlomový ročník zažil gólman Daniel Král, jenž v základní části nastoupil do 34 zápasů, v nichž si připsal 91,3% úspěšnost zásahů. Další tři starty přidal v play-off, kde tuto statistiku vylepšil na 92,4 %.

Při nemoci Dávida Hrenáka se ve dvaceti letech více než obstojně chopil role brankářské jedničky a ani jeho počiny nezůstaly bez povšimnutí. Od členů hokejové redakce ČT Sport totiž obdržel nejvíce hlasů a za tuto sezónu byl zvolen nejlepším nováčkem! Z Tygrů toto ocenění naposledy získal Dominik Lakatoš v roce 2016. Mezi kandidáty byli i mladíčci Tomáš Galvas a Jaromír Pérez, kteří se umístili mezi pěti nejlepšími.

Svou minutu slávy si vychutnal i Jakub Rychlovský, o jehož triumfu se vědělo už předem. Mladý útočník se zařadil mezi hlavní lídry našeho mužstva a patřil mezi největší objevy uplynulého ročníku. V základní části vsítil 26 gólů, za což obdržel titul nejlepší střelec sezóny. Premiantem mezi snajpry byl Rychlovský jako první hráč Liberce v historii!

Všem třem Tygrům děkujeme za parádní výkony v průběhu celé sezóny a blahopřejeme jim k individuálním oceněním!

Nováček sezóny 2023/24 – Daniel Král

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit