Bílí Tygři Liberec

Mistrovství světa do 18 let i s trojicí Bílých Tygrů!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Na blížícím se světovém šampionátu hokejistů do 18 let budou mít Bílí Tygři hned trojnásobné zastoupení. Trenér David Bruk si do svého kádru vybral Jana Jeníka, Michala Teplého a Davida Aubrechta.

David Aubrecht, rodák z Frýdlantu, vyztuží defenzivní řady týmu. Tento odchovanec libereckého hokeje sice věkem patří mezi dorostence, většinu sezony však odehrál v tygří juniorce. V tomto ročníku už v dresu reprezentační osmnáctky stihl odehrát čtyři duely. Na letním Memoriálu Ivana Hlinky sice chyběl, zato o mistrovství světa nepřijde.

Také v útočných řadách však budou mít Tygři zastoupení. V týmu nechybí Michal Teplý, který v šestnácti letech v uplynulém ročníku kromě dresu osmnáctky a juniorky oblékl také ten benátecký a sbíral první zkušenosti v dospělém hokeji. Mimo to patřil mezi stavební kameny reprezentace do 17 let a v hokejové Lize mistrů debutoval také v tygřím A-týmu, kde se uvedl i premiérovým gólem.

Nejmenším překvapením je v nominaci Jan Jeník. Nejlepší střelec loňského Memoriálu Ivana Hlinky se probojoval až do A-týmu Bílých Tygrů, kde odehrál šest zápasů. Jinak naskakoval především Benátkách nad Jizerou. V závěru sezony ještě vypomohl také juniorce, v play-off ho ale zastavilo zraněné koleno a nebylo jisté, jestli kvůli němu stihne mistrovství světa. Nakonec bude tento talent připraven naskočit.

Šampionát odstartuje v ruském Čeljabinsku a Magnitogorsku pro český tým v pátek 20. dubna, kdy svěřenci Davida Bruka vyrukují na Slovensko. Ve skupině se dále utkají také s Ruskem, Francií a Finskem. Podaří se mladíkům i s trojicí Bílých Tygrů přivézt medaili?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit