Bílí Tygři Liberec

Jan Štibingr: První gól v extralize? Moc jsem si to užil

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - V zápase proti Mountfieldu museli Bílí Tygři opět obracet vývoj utkání, nicméně i tentokrát byli úspěšní. Vítězný gól si připsal na své konto Jan Štibingr, pro kterého se zároveň jednalo o jeho první extraligovou trefu. „S Hradcem jsou to vždy bojovné zápasy, o to víc jsme rádi, že jsme vyhráli my,“ hlásil po zápase mladý obránce.

Jaké byly tvé pocity po premiérovém extraligovém gólu?
Je to samozřejmě krásný pocit. Moc jsem si to užil a jsem rád, že byl zároveň i vítězný. O to víc si ho cením. Musím ale být skromný. V dalším zápase jdeme zase od nuly.

Jak si tu trefu viděl ze svého pohledu?
Byli jsme domluvení s Mislavem Rosandičem, že se pokusím hru stáhnout na sebe, vyměníme se a nahraju mu na střelu z první. Hradečtí ale naši hru přečetli, takže jsem naznačil přihrávku, vystřelil a naštěstí jsem byl úspěšný.

Utkání bylo hodně dramatické, jak jste prožívali dlouhé čekání na vstřelenou branku?
S Hradcem jsou to vždy bojovné zápasy, o to víc jsme rádi, že jsme vyhráli my. Myslím, že jsme měli víc ze hry a víc si za vítězstvím šli. Ubránili jsme také všechna oslabení. Mrzí nás, že jsme kvůli špatnému střídání dostali gól, ale ukázali jsme sílu týmu. K ničemu jsme Hradec nepustili a ve třetí třetině jsme byli odměněni.

Konec střetnutí se nesl v duchu mnoha potyček, jak jste to vnímali?
Celý zápas byl hodně fyzicky náročný, ale tak je to s Hradcem vždy. Ve vzájemných duelech si vždy jdeme hodně po tělu. Bylo to tak i v tomto utkání, kdy emoce způsobily, že došlo k potyčkám i po skončení zápasu.

Ceníš si kromě získaných bodů také bojovnosti, kterou jste předvedli?
Nepochybně! V zápase jsme vyhrávali souboje, získávali puky a nepouštěli Hradec do větších šancí. V tom musíme pokračovat i v dalších bojích.

Kvůli početné marodce obránců ses dostal do základní sestavy, čekal jsi takovou důvěru?
Snažil jsem se být co nejvíc připravený pro případ, že by taková šance přišla. Na trénincích i v zápasech jsem se snažil říct si o příležitost a jsem moc rád, že přišla.

Byla poslední dvě utkání důležitá pro vaši náladu v kabině?
Když se porazí tým z vrchních pozic tabulky, vždy je to povzbuzující. My ale jdeme dál. V neděli je další zápas venku a z něj musíme přivézt tři body, abychom si poté mohli zaslouženě odpočinout.

Radost Jana Štibingra po premiérové trefě

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit