Bílí Tygři Liberec

V širší nominaci na MS juniorů figurují tři Tygři!

Date of publication Author Jan Kordík, Martin Voltr

Liberec – Na tiskové konferenci představil trenér reprezentace do dvaceti let Karel Mlejnek širší nominaci pro blížící se mistrovství světa juniorů. To se koná od 26. prosince do 5. ledna v Kanadě ve dvou městech, Edmontonu a Red Deeru.

Do širší nominace vybral hlavní kouč juniorské reprezentace Karel Mlejnek liberecké juniory, kteří si v této sezóně již odbyli své extraligové premiéry, a to obránce Jakuba Šedivého a útočníka Vojtěcha Jiruše. Oba hráči začínali sezónu na farmě v Benátkách nad Jizerou, ale kvůli zraněním dostali šanci i v hlavním týmu Bílých Tygrů.

Liberečtí však nebudou ochuzeni o svého zástupce ani na pozici gólmana, jelikož se do širší nominace dostal i Daniel Král. Ten zatím dělí své starty téměř rovnoměrně mezi Benátky nad Jizerou a libereckou juniorku, která i jeho zásluhou drží druhou příčku v tabulce.

Samotná nominace ještě před začátkem mistrovství světa juniorů projde zúžením, jelikož nyní se na soupisce nachází pětadvacet hráčů do pole, povolený počet hráčů je však dvaadvacet. Mistrovství světa juniorů 2022 se koná v Kanadě, konkrétně v Edmontonu a Red Deeru od 26. prosince do 5. ledna. Všem našim hráčům v širší nominaci přejeme hodně štěstí!

ŠIRŠÍ NOMINACE PRO MISTROVSTVÍ SVĚTA JUNIORŮ

Brankáři: Daniel Král (Benátky nad Jizerou), Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Jakub Málek (Vsetín).

Obránci: Matěj Pinkas (Litoměřice), David Jiříček (Plzeň), Jakub Šedivý (Liberec), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jiří Ticháček (Kladno), Michael Krutil (Rockford, AHL), Stanislav Svozil (Regina, WHL), David Špaček (Sherbrooke, QMJHL).

Útočníci: Josef Koláček, Tomáš Urban (oba Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Sebastián Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna (České Budějovice), Vojtěch Jiruš (Benátky nad Jizerou), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Stanislav Vrhel (Lahti, Finsko), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Michal Gut (Everett, WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw, WHL), Jan Myšák (Hamilton, OHL), Pavel Novák (Kelowna, WHL), Ivan Ivan (Cape Breton, QMJHL), Jakub Brabenec (Charlottetown, QMJHL).

Daniel Král připraven na střelu

Zdroj: hokej.cz

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Filip Pešán: Hlavní náplní přípravy je teď silový trénink. Na led chceme chodit 3× týdně

Nejnovější články

V Liberci končí gólmani Hrenák s Paříkem

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit