Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek po dramatickém závěru: Mohli jsme dát víc gólů a byl by klid

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři si v předvánočním utkání i díky přesilovkové trefě kapitána Petra Jelínka vypracovali tříbrankový náskok, který Kladno ve třetí části dvěma góly ztenčilo. Výhru si ale Liberec vzít nenechal a navázal na zlepšené výsledky. "I když stále nedáváme moc gólů, bojujeme až do konce. Věřím, že půjdeme i dál nahoru," hlásí Jelínek.

Zápas jste dotáhli k plnému bodovému zisku, ale nakonec to bylo napínavé.
Bohužel jsme hned v prvním střídání třetí třetiny inkasovali, což Kladno trošku nastartovalo. V závěru to soupeř zkusil bez brankáře a dostali jsme gól ze střely, do které prostě musíme skočit po hlavě. Pak jsme si to zkomplikovali sami, když jsme nedokázali pojistit výsledek z šancí na prázdnou branku. Mohli jsme dát víc gólů a byl by klid, ale jsem rád, že jsme to zvládli a máme tři body. Myslím, že jsme si je zasloužili.

Důležitý určitě byl tvůj gól hned z úvodu zápasu při hře pět na tři.
Určitě. Zdravě nás to nakoplo, vždycky je dobře, když rychle dáte první gól. Jsem rád, že jsme proměnili přesilovku, které se nám zatím moc nedaří.

"Kladno je houževnatý tým, všechno tlačí do brány"

Oddechl sis, že ses po delší době střelecky prosadil?
Ano, už bylo na čase, abych týmu také pomohl nějakým gólem. Puk se odrazil mezi kruhy, někdo z našich hráčů ho měl pod nohama. Já jsem ho jen sebral a uklidil do prázdné brány.

Souhlasíš, že jste utkání v prvních dvou třetinách kontrolovali a až v té závěrečné Kladno více zlobilo?
Myslím, že jsme pod kontrolou měli celý zápas. Kladno je ale houževnatý tým, všechno tlačí do brány. Mají Kanaďany, kteří to od modré čáry umějí prostřelovat, z čehož na konci měli tlak.

Bodově jste se dotáhli na Spartu. Cítíš, že se zvedáte?
Doufám. I když stále nedáváme moc gólů, bojujeme až do konce a z posledních pěti zápasů jsme čtyři vyhráli. Věřím, že půjdeme i dál nahoru.

Bude Štědrý večer o to příjemnější?
Určitě to bude po vyhraném zápase lepší, než kdybychom prohráli. (úsměv) Ale 26. jedeme do Boleslavi a pak hrajeme obden, takže nemáme čas na velké vánoční radovánky. Musíme makat dál, je před námi ještě hodně zápasů.

"Za nabitý program po Vánocích jsem rád"

Vítáš ten nabitý program, který vás teď čeká?
Musím říct, že to mám radši, než trénování. Asi by se nikdo z nás nezlobil, kdyby to přes svátky bylo trošku volnější, ale už jsem na to zvyklý. Hraju už nějaký pátek a vždycky to takhle bylo. (úsměv) Nevadí mi to a naopak jsem za to rád, protože se lépe zůstává v zápasovém tempu.

Jak důležité bude derby v Boleslavi na druhý svátek vánoční? Určitě budete chtít potvrdit stoupající formu.
Tabulka je neskutečně vyrovnaná, od šestého do dvanáctého místa je rozdíl pár bodů. Pro nás je v téhle situaci každý zápas hodně důležitý, ať už hrajeme s kýmkoliv.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit