Bílí Tygři Liberec

Král, Šedivý i Jiruš zůstali v závěrečné nominaci pro MS U20!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Kvůli komplikované situaci ohledně covidu neodehrála česká dvacítka v Kanadě ani jeden přípravný duel, přesto museli trenéři vyškrtnout z nominace přímo na Štědrý den tři jména. Tygrů se nicméně zúžení soupisky nedotklo a na mistrovství světa si budou moci zahrát Daniel Král, Jakub Šedivý i Vojtěch Jiruš.

Trenéři z nominace vyřadili obránce Matěje Pinkase a útočníky Jaroslava Chmelaře se Stanislavem Vrhelem. „Všem třem klukům moc děkuju za odvedenou práci v průběhu celého přípravného kempu a přeji jim hodně štěstí do zbytku sezony,“ vzkazuje hlavní kouč Karel Mlejnek s tím, že všichni tři hráči odletí zpátky do Česka 25. prosince – Štedrý večer tedy ještě stráví s týmem.

Junioři už se přesunuli do Edmontonu, kde mají 24. a 25. prosince na programu tréninky. O den později vstoupí do šampionátu utkáním proti domácí Kanadě. Konečná soupiska čítá tři brankáře, osm obránců a čtrnáct útočníků. 14 je rovněž počet hráčů dorazového ročníku 2002, deset hokejistů se narodilo o rok později a jeden – Jiří Kulich – v roce 2004.

NOMINACE PRO MISTROVSTVÍ SVĚTA JUNIORŮ

Brankáři: Daniel Král (Benátky nad Jizerou), Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Jakub Málek (Vsetín).

Obránci: David Jiříček (Plzeň), Jakub Šedivý (Liberec), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jiří Ticháček (Kladno), Michael Krutil (Rockford, AHL), Stanislav Svozil (Regina, WHL), David Špaček (Sherbrooke, QMJHL).

Útočníci: Josef Koláček, Tomáš Urban (oba Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Sebastián Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna (České Budějovice), Vojtěch Jiruš (Benátky nad Jizerou), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Michal Gut (Everett, WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw, WHL), Jan Myšák (Hamilton, OHL), Pavel Novák (Kelowna, WHL), Ivan Ivan (Cape Breton, QMJHL), Jakub Brabenec (Charlottetown, QMJHL).

Zdroj: hokej.cz

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit