Bílí Tygři Liberec

Dvě tváře Petra Kváči

Date of publication Author Jan Čermák

V brance drží často svými výkony Bílé Tygry nad vodou, pozadu ale nezůstává ani co se týče své výstroje. Petr Kváča pro letošní sezonu zvolil netradiční a originální cestu, kdy chytá zápasy ve dvou maskách. Jednu variantu si nasazuje pro domácí, druhou pro venkovní utkání.

"Díky značce CCM jsem v letošní sezoně dostal možnost mít dvě masky, za což jsem obrovsky rád," těší čtyřiadvacetiletého gólmana. Kváča si nechal vyrobit dvě helmy s identickými motivy, které však mají inverzní barvy. Tmavší variantu tak má spojenou s domácími zápasy, tu světlejší zase s venkovními, kde Bílí Tygři nastupují v bílých dresech.

Obě masky jsou matné a dominuje jim lesklý tygr ve skoku s výraznými drápy. "Letos jsem chtěl mít tygra jako hlavní motiv, který mě bude provázet celou sezonou. Mám ho načrtnutého uprostřed masky, kde vyplňuje prázdný prostor a silueta hlavy je také na zadní straně," líčí strážce liberecké svatyně. A co je pro něj u designu nejdůležitější? "Já mám rád jednoduché helmy, které mají jasný motiv. Jsem navíc puntičkář, takže na obou stranách musím mít to samé a musí to být symetrické."

Zajímavostí je i fakt, že s designem mu každoročně pomáhá jeho otec, který měl výrazný podíl také na letošních modelech. "Táta to má rád, když se může podílet na kreativě. Vždycky mu posílám návrhy fontů a on mi je pak vybírá. Máme to už jako takovou každoroční tradici," přibližuje.

Kvůli situaci ohledně koronaviru Kváčovi nepřišly masky najednou. Ze začátku tedy chytal především v tmavší variantě, ke které má rovněž bližší vztah. "Víc jsem si ji oblíbil. Byla to ta hlavní maska, na které jsme vše vymýšleli. Ladí navíc lépe k helmám spoluhráčů, takže jsme víc jako jeden tým," přiznává.

Čelo a zadní strana masky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit