Bílí Tygři Liberec

Největší přínos mladíků? Především energie, shodují se Šmíd a trenér Augusta

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Bílí Tygři se značnou část sezóny potýkají s rozsáhlou marodkou hráčů základní sestavy. Větší prostor v „áčku“ tak dostávají mladí hráči, kteří sbírají cenné extraligové zkušenosti. S každým dalším zápasem si více věří, zároveň však roste i jejich důležitost pro tým. Jak jejich dosavadní počiny hodnotí hlavní trenér Patrik Augusta či navrátilec do sestavy Ladislav Šmíd?

Mladé pušky o sobě dávají vědět i na listině střelců. V posledních pěti zápasech se dvakrát prosadili Jakub Rychlovský s Janem Šířem, ve stejném období se trefili i Adamové Najman a Klapka. „Jejich práce je přinést do týmu energii a pomoct mu občas i gólově. Měli sice pomalejší rozjezd, to ale vycházelo také z výkonů, které jsme měli jako celek. V posledních utkáních se však jejich hra zlepšila, mají hodně energie a mužstvu hodně pomáhají,“ hodnotí jejich počiny z nedávných klání hlavní kouč Patrik Augusta.

Zranění se však s postupem sezóny nevyhnula ani obranným řadám. Svou šanci tak chytli za pačesy Jakub Šedivý, David Aubrecht, Jan Štibingr či Daniel Bukač. „Rozhodně pouze nelátáme díry v obraně, v Liberci tu máme takhle nastavený systém. Mladí beci z Benátek tímhle způsobem dostávají šanci a myslím si, že se jí chopili výborně. Je to pro všechny obrovská zkušenost,“ vyzdvihuje Augusta počiny obránců z farmy.

„Všichni něco umí. Proto dostávají šanci.“

S hlavním trenérem se v tom, že se od libereckých mladíků očekává především příchod energie, shoduje i Ladislav Šmíd. „Dávají nám ji jak na ledě, tak v kabině. Kluci chodí každý den do posilovny a opravdu hodně na sobě makají,“ reaguje matador na důležitost mladých hráčů. Poprvé po delší době měl zároveň šanci vidět jejich hru v utkání přímo z ledu a ne pouze z tribuny. „Kluci hráli v zápase proti Spartě výborně a obětavě, klobouk dolů před jejich výkony. Máme tu šikovné mladé hráče a je vidět, že tady v Liberci je umíme vychovat,“ dokončuje hodnocení navrátilec do sestavy.

A jak vidí roli mladíků přímo jeden z nich, konkrétně Adam Najman? „Když jsme spolu s Janem Šírem a Jakubem Rychlovským hráli ve čtvrté lajně, tak jsme se snažili brát soupeřům síly. Jsme rádi, když můžeme pomoct i bodově. Věřím, že nám to vydrží,“ říká křídelník první formace. „Doufáme, že v dobré hře budou pokračovat. Všichni něco umí a proto dostávají příležitost. Abychom vyhrávali, musí mužstvu pomáhat všichni. A to od prvního do posledního hráče,“ uzavírá trenér Augusta.


Adam Najman po vstřelení branky
Adam Najman po vstřelení branky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit