Bílí Tygři Liberec

Zpět do akce! Tygři se představí v Hradci Králové

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po více jak týden dlouhé vynucené pauze naskočí Tygři do extraligového utkání. Svěřenci Patrika Augusty aktuálně disponují sérií tří výher a v rámci 46. kola se utkají s hradeckým Mountfieldem, jenž naopak poslední tři duely prohrál. Páteční střetnutí odstartuje pod Bílou věží od 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK


Poznámka: v případě, že Pardubice ve čtvrteční předehrávce 46. kola získají proti Plzni aspoň bod, spadne Hradec Králové na 3. místo

Na dostřel

Hokejistům Hradce Králové se velmi vydařila série utkání okolo Nového roku, díky čemuž se dokonce s Třincem přetahovali o první místo v tabulce. V jednu chvíli extraligu dokonce vedli! Poté ovšem přišla série tří porážek za sebou a Mountfield najednou na vedoucí Oceláře ztrácí osm bodů. Ba co víc, z třetí příčky se na něj sápou Pardubice, které už za ním zaostávají pouze o skóre! Východočeši se tak potřebují rychle dostat zpět do tempa!

A o to se na domácím ledě pokusí právě proti Tygrům, kteří úspěšně zareagovali na šňůru čtyř proher a třikrát za sebou získali plný počet bodů. Naposledy si šelmy připsaly velmi cennou výhru 4:1 na ledě brněnské Komety a díky tomu se dostaly na dostřel čtvrtého místa, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále. Rozdíl bude v případě, že Plzeň nezaváhá ve čtvrteční předehrávce, činit sice devět bodů, jenže Liberečtí budou mít vůči indiánům hned tři utkání k dobru! Je ovšem potřeba také dodat, že se svěřenci Patrika Augusty musí ohlížet i za sebe, neboť rozdíl mezi nimi a desátým Brnem je pouze tříbodový.

Patrik Augusta o zápase s Kometou
V první polovině byla o trochu lepší Kometa, během druhé třetiny trefila nějaké tyčky a břevna. Rozhodlo to, že jsme ubránili tři oslabení a od poloviny zápasu jsme začali hru obracet na svou stranu.

Koho sledovat

V posledních čtyřech zápasech se z libereckého týmu mimo jiné velmi daří Marku Zacharovi. Rychlonohý útočník si v tomto období připsal hned pět kanadských bodů a nemalou měrou se podílel na třech výhrách Tygrů za sebou.

Hradci se zatím vyplácí angažování gólmana Henriho Kiviaha, jenž je momentálně druhý v úspěšnosti zákroků a společně s třineckým Kacetlem je také jediný, kdo inkasuje průměrně méně jak dvě branky za zápas.

Pozor na beky

Vzájemné zápasy s Mountfieldem se letos vrátily do starých kolejí a zatím pokaždé uspěl domácí celek. Liberečtí tak už Hradec Králové porazili dvakrát, přičemž pokaždé pouze o jediný gól. Zajímavé je, že v obou vítězných utkáních si rozhodující trefu připsal obránce. První střetnutí totiž rozsekl Ladislav Šmíd, to druhé pak Jan Štibingr, pro něhož to byl zároveň první gól v extralize.

Zavelí liberečtí beci opět k vítězství, nebo Východočeši letos podruhé uhájí svůj led? To se dozvíme již v pátek, kdy v ČPP Aréně padne v 18:00 úvodní vhazování!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. Mountfield HK 2:1
Branky a nahrávky: 51. Ordoš (M. Rosandić, Klepiš), 53. Štibingr – 38. Kevin Klíma (Jergl).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit