Bílí Tygři Liberec

Tygři budou hrát předkolo! Na koho mohou narazit?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po nedělní porážce na ledě Českých Budějovic je už před posledním kolem základní části jasné, že o účast mezi nejlepšími osmi týmy budou muset Tygři bojovat v předkole. To odstartují na domácím ledě už v pátek 11. března! Soupeře se dozví až v úterý.

Program předkola play-off

Pátek 11. března: Bílí Tygři Liberec vs. ???
Sobota 12. března: Bílí Tygři Liberec vs. ???
Pondělí 14. března: ??? vs. Bílí Tygři Liberec

Úterý 15. března: ??? vs. Bílí Tygři Liberec (případný 4. duel)
Čtvrtek 17. března: Bílí Tygři Liberec vs. ??? (případný 5. duel)

Díky povedeným výkonům po Novém roce se Tygři vyškrábali tabulkou vzhůru a až do posledních kol živili naději na postup do elitní čtyřky, která si zajistí účast ve čtvrtfinále play-off. Po prohře s Motorem už je ale nyní jasné, že šelmy přímou vstupenku mezi nejlepších osm týmů nezískají.

Svěřenci Patrika Augusty tak čeká předkolo, které se hraje na tři vítězná utkání. Stále však není jasné, z jaké pozice do něj budou nasazeni. Rozhodne o tom zápas v posledním kole s Vítkovicemi, který bude přímým soubojem o sedmé místo v tabulce. Situace je momentálně taková, že Tygři na Rideru ztrácí jeden bod. Se svým soupeřem mají ale lepší vzájemnou bilanci, pokud tedy v úterý zvítězí, ať už v základní hrací době či prodloužení, posunou se na sedmou příčku. V opačném případě by zůstali osmí. Obě možnosti budou nicméně znamenat to, že Liberec začne sérii předkola play-off před svými fanoušky!

S kým budou Tygři hrát?

Otázkou nyní zůstává, na koho mohou Liberečtí narazit. Tabulka je totiž na 9. až 11. místě hodně zamotaná, neboť devátou příčku okupuje Olomouc se 77 body, následuje Kometa se 76 body a nakonec jedenáctá Mladá Boleslav, která má bodů 75. V úvahu tedy připadají tato tři družstva.

Aby byla situace ještě zajímavější, tak Olomouc narazí v posledním kole právě na Brno, s nímž se utká o devátou pozici! Jaké jsou tedy možné scénáře? Pojďme si to vysvětlit co nejjednodušeji! Na úvod je potřeba říct, že při případné shodě bodů má nejlepší pozici Kometa, která má lepší bilanci s oběma soupeři a byla by nejlepší i v případě, kdy by kolize nastala mezi všemi třemi celky. Naopak Mladá Boleslav by při jakékoliv shodě skončila nejhůř.

  • Bílí Tygři vyhrají a skončí na 7. místě: v takovém případě by se Liberec utkal s 10. týmem tabulky. Tím by mohla být Mladá Boleslav za předpokladu, že zápas mezi Olomoucí a Brnem skončí v základní hrací době a Bruslaři získají ze svého utkání plný počet bodů. Pokud by vyhráli za tři body Hanáci, stačily by Středočechům body dva. Pokud ale Olomouc uspěje až v nastaveném čase, musela by Boleslav zvítězit už po šedesáti minutách. V případě, že liberečtí rivalové svůj duel nezvládnou, střetnout se Tygři v předkole s poraženým mužstvem z utkání Olomouc vs. Kometa Brno.
  • Bílí Tygři prohrají a skončí na 8. místě: v takovém případě by Severočeši vyzvali 9. tým tabulky, na němž skončí vítěz zápasu Olomouc vs. Kometa Brno. Souboj s Mladou Boleslaví zde nepřichází v úvahu, Bruslaři se totiž za žádných okolností nemohou na deváté místo dostat.

Ať už to ale dopadne jakkoliv, jedno je jisté! V pátek začíná play-off a Tygři budou potřebovat vaši maximální podporu! Informace o prodeji vstupenek naleznete zde.


Narazí Tygři poprvé v historii play-off na Olomouc?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Michal Birner ukončuje hráčskou kariéru

Nejnovější články

Michal Birner končí kariéru. V klubu pokračuje v nové roli

Letní příprava odstartovala! Tygři vyjeli i na led

Fanshop od čtvrtka opět v plnohodnotném provozu

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit