Bílí Tygři Liberec

Grilovačka před play-off? Aleš Pařez je výborný kuchař, popisuje Najman

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Svěřenci Patrika Augusty vstoupili do vyřazovacích bojů správnou nohou a první duel s brněnskou Kometou ovládli 4:3. Na vybojovaném vítězství se podílel i Adam Najman, jenž si připsal vítěznou trefu. „Obrovskou zásluhu na mém gólu měli Láďa s Rosou, kteří mě tam našli. Já už potom jen puk tečoval do branky,“ popisuje mladý forvard.

Čtyři zápasy a čtyři branky, to je bodová bilance Adama Najmana z posledních čtyř duelů. A shodou okolností tuto sérii načal minulý pátek právě proti Kometě, tedy proti současnému sokovi v předkole. Do prvního utkání série vstoupili lépe Tygři, kteří po první třetině odcházeli do kabiny s náskokem 2:0. Během prvních osmi minut druhé části ale vývoj zápasu radikálně změnil svůj směr a efektivně využitými šancemi se Brno dostalo do vedení 3:2.

„Do utkání jsme vstoupili parádně a poměrně brzo jsme vedli 2:0. Druhá třetina nám docela nevyšla, nechat si otočit dvougólový náskok od nás nebylo dobré. Ukázali jsme ale, že v týmu máme sílu a dokážeme zápas i otočit,“ ohlížel se Najman za prvním duelem v předkole, který měl posléze šťastný konec.

Hned dva inkasované góly Severočechů padly z brejků. „Nemůžeme nabízet Brnu tolik přečíslení, protože je umí využívat. Nevím, jestli ve druhé třetině Kometa zvedla svůj pohyb nebo se my už viděli s výhrou, ale je vidět, že se hraje hokej šedesát minut,“ komentoval liberecký útočník vzestup brněnské hry ve druhé periodě. Třetí branka Moravanů padla z hole Petra Holíka v přesilovce ve 29. minutě a poslala tak Kometu do vedení. Stav duelu následně srovnal na 3:3 ve 32. minutě při hře v oslabení kapitán Petr Jelínek.

patrik augusta o úvodním zápase předkola s Brnem
Jsme rádi, že jsme první zápas vyhráli. Vůbec nebyl jednoduchý. Vážím si toho, že poté, co se Kometa dostala do rychlého vedení ve druhé třetině, jsme se do utkání dokázali vrátit.

Ještě před koncem prostředního dějství se však prosadil právě Adam Najman, jehož trefa se následně ukázala také jako vítězná. „Obrovskou zásluhu na gólu měli Láďa Šmíd s Rosou (Mislavem Rosandičem, pozn. red.), kteří mě tam našli. Já už potom jen puk tečoval do branky a se štěstím to tam propadlo,“ popisoval křídelník čtvrté formace.

Bílí Tygři odehráli poslední utkání základní části v úterý 8. března proti Vítkovicím. K dispozici tedy měli dva dny, které věnovali přípravě na nynějšího soupeře. „Ve středu a ve čtvrtek jsme kvalitně potrénovali, měli jsme na Kometu i přípravu s videem,“ vracel se Najman k programu posledních dní.

Liberecké hokejisty ale také neminula jedna z každoročních tradic, tedy klasická grilovačka. „Je to zvyk, který opakujeme každý rok před play-off, je to dobré na stmelení kolektivu,“ popisuje Najman týmovou tradici, která je vždy pod taktovkou kondičního trenéra. „Aleš Pařez je výborný kuchař, rozhodně bych každému doporučil od něj ochutnat,“ dodává s úsměvem.


Gólová radost Adama Najmana

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit