Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Vlach: Takové je play-off. Doma uděláme pro postup vše!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Brno/Liberec – Předkolo s Kometou nabídne pátou bitvu. Rozhodla o tom úterní výhra Komety, která v závěrečných minutách zvrátila dvougólové manko a vyrovnala sérii na 2:2. Tygři ovšem neztrácí hlavu. Loni byli v podobné situaci v semifinále se Spartou, když po ztraceném vedení 3:0 na zápasy uspěli v rozhodující bitvě. „Nevidím důvod, proč by se nám to nemohlo povést i tentokrát,“ burcuje Jaroslav Vlach.

Minulý zápas jsi musel vynechat a v tomhle jsi skóroval už po 27 vteřinách. Jak se ti to povedlo?
Trenér nás určil jako zahajovací formaci, takže jsme začínali. Hra poté vyplynula tak, že jsem se ocitl na hranici kruhů. Adam Klapka odvedl skvělou práci, přihrál mi a já se už jen snažil rychle hodit puk na bránu.

Ve třetí části jste nakonec odskočili na rozdíl dvou branek, co se ale stalo potom?
Paradoxně to podle mě byla naše nejlepší třetina v zápase, jenže Kometu nakopla přesilovka, kterou využili. Psychická výhoda už byla poté na jejich straně. Prvních deset minut jsme měli víc šancí, mohli jsme si udělat větší náskok. Já jel sám na bránu, Michal Birner trefil tyč... Nevyšlo to, prohráli jsme zápas. Je to 2:2 a rozdáme si to v pátém utkání.

Teď je asi důležité hodit to za hlavu, že?
Je to play-off, tohle se prostě stává. Měli jsme to dotáhnout do vítězného konce, stejně jako to měla udělat Kometa ve druhém zápase u nás. Ani jeden z nás to nezvládl, proto je nyní vyrovnáno. Minulý rok jsme jeli za podobné situace na Spartu, takže nevidím důvod, proč bychom nemohli uspět i tentokrát.

Jan Šír o pátém utkání
Jedeme domů před naše fanoušky. Loni jsme to samé zvládli na Spartě, kde jsme to ubojovali. To samé musíme nyní udělat doma.

Podali jste ovšem dobrý výkon, je tedy aspoň z čeho těžit do rozhodující bitvy?
Prohráli jsme, za dobrý výkon si nic nekoupíme. Je ale pravda, že máme na čem stavět. Navíc budeme hrát doma, naši fanoušci nás poženou.

Kvůli disciplinárnímu trestu nemohl nastoupit tahoun Komety Peter Mueller. Jak jste to vnímali?
Viděli jsme, že to žádnou roli nehrálo. Je to samozřejmě vynikající hráč, o tom se nemusíme vůbec bavit. Rozhodně jsme to ale nebrali tak, že když nenastoupí, bude to lehké. Brno má hodně kvalitní mančaft.

Už jsi zmínil loňskou situaci se Spartou, kdy jste nakonec uspěli. Může vám to nějakým způsobem pomoct?
Může. Kometa má ale taky hodně zkušený tým, který toho má hodně za sebou. Každopádně do toho v pátém zápase dáme vše a uděláme maximum proto, abychom postoupili!


Jaroslav Vlach v souboji


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit