Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Vlach zůstane Bílým Tygrem minimálně do roku 2024!

Date of publication Author Klub

Liberec – Po Michalu Bulířovi podepsali Bílí Tygři novou smlouvu s jejich další klíčovou osobností z posledních let. Na prodloužení kontraktu se klub dohodl s Jaroslavem Vlachem, jenž zůstane členem smečky minimálně do sezóny 2023/24.

Jaroslav Vlach je jedním z hráčů, bez kterých si lze Tygry jen velmi těžko představit. Čerstvě třicetiletý forvard si premiéru v libereckém „áčku“ odbyl v sezóně 2012/13 a od té doby za něj nastupuje nepřetržitě. Výrazně se tak podílel i na úspěších Severočechů v posledních letech.

Původně se Vlach vyznačoval především defenzivními schopnosti a příkladnou bojovností, v ročníku 2020/21 se ale naplno projevil i jeho střelecký um, když si v základní části připsal 36 bodů a zažil svůj nejlepší rok v kariéře. Tím se definitivně zařadil mezi hlavní opory našeho týmu, na kterou se mohli trenéři plně spolehnout ve všech herních situacích.

Uplynulý rok byl poté z jeho strany neméně povedený, zaznamenal 27 bodů a s 18 góly byl druhým nejlepším střelcem mužstva. Celkem už Vlach odehrál v tygřím dresu 470 zápasů a pokud se mu vyhnou zranění, již v následujícím ročníku dosáhne magické pětistovky.

Už minulé léto se klub rozhodl uplatnit opci v jeho smlouvě a pojistil si Vlachovy služby do sezóny 2022/23. Po dalších skvělých výkonech si však zkušený útočník vysloužil uzavření nového kontraktu a barvy Bílých Tygrů bude tudíž hájit minimálně do roku 2024!

Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty
Jarda byl vždy důležitou součástí našeho týmu. Ceníme si ho nejen pro jeho schopnosti vstřelit gól, ale i pro vynikající práci v oslabení a obětavost při blokování střel. Jsem rád, že se o jeho dovednosti budeme moct opírat i v dalších sezónách.

Profil Jaroslava Vlacha

Jaroslav Vlach patří do skupiny libereckých odchovanců a v juniorském věku se řadil mezi hlavní opory mládežnických kategorií. Skvělé výkony mu vynesly i pozvánky do reprezentace, přičemž vrcholem pro něj byla účast na světovém šampionátu U18. V letech 2009-2011 zkusil štěstí v kanadské WHL, jenže výš se v zámoří neprosadil, a tak se vrátil do města pod Ještědem, kde si postupně vydobyl pevné místo v „A“ týmu.

Svou příkladnou bojovností a obětavostí se také podílel na historicky prvním titulu, který Tygři vybojovali v roce 2016. Nakonec Vlach dorostl mezi hlavní opory libereckého mužstva, s nímž následně získal další tři stříbrné medaile.




Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit