Bílí Tygři Liberec

Tři prodloužení? Kondiční trenér musel do večerky pro jídlo, vzpomíná Rychlovský

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec – Páté čtvrtfinále na ledě O2 areny nemělo pro Bílé Tygry bohužel vítěznou koncovku, přesto se utkání navždy vryje do paměti všech jeho účastníků. S čistým herním časem více jak 103 minut se totiž jednalo o historicky druhé nejdelší klání odehrané v play-off!

V úvodní dvacetiminutovce padlo na každé straně po dvou brankách, stejný scénář se poté opakoval i v následující třetině. Od trefy sparťanského obránce Adama Poláška ve 29. minutě se však na další gól čekalo dlouhých 74 minut! Až ve 104. minutě vsítil rozdílovou branku obránce Pražanů Tomáš Pavelka a bylo rozhodnuto. I přes pochmurný konec se však tento souboj zapsal do historie jako druhý nejdelší v play-off. Déle se na vítěznou trefu čekalo pouze v roce 2014, kdy předkolo mezi Českými Budějovicemi a Vítkovicemi skončilo až ve 114. minutě.

Ačkoliv se páté čtvrtfinále se Spartou rozehrálo již v sedm hodin večer, jeho konec přišel až nedlouho před půlnocí. „Celý zápas byla jedna velká show. Kdyby mi to někdo řekl před jeho začátkem, tak bych nechtěl uvěřit tomu, že by se něco takového vůbec mohlo stát. V životě jsem nic podobného neodehrál a bylo to neuvěřitelné,“ vracel se k téměř rekordně dlouhému souboji Jakub Rychlovský.

Ladislav Šmíd o třech prodlouženích
Tenhle zápas byl úžasný a budu na něj vzpomínat až do konce života. Vymáčkli jsme se až na dno.

Již ve druhé nastavené dvacetiminutovce bylo přitom na hráčích obou mužstev vidět, že stejně jako s diváky s nimi cloumá úbytek sil. „Člověk potom nemyslí na únavu, přepne na autopilota a prostě hraje. Já osobně jsem po druhém prodloužení měl velký hlad, takže jsem se v kabině najedl. Do šesté třetiny utkání jsme potom šli s čistou hlavou a spíš si to užívali,“ komentovala liberecká osmnáctka.

„Od druhého prodloužení jsem si říkal, že už toho mám opravdu dost. Snažil jsem se jen hrát střídání za střídáním a věřil jsem, že to dotáhneme do vítězného konce, což se bohužel nestalo,“ poznamenával k finálnímu duelu sezóny Jan Ordoš.

Právě tygří forvard s číslem 45 vynechal vinou nemoci dvě utkání série, hned při svém návratu ale vstřelil úvodní branku celého maratonu. „Zážitek to byl příjemný i nepříjemný, pro mě osobně spíš to druhé. Byl jsem krátce po nemoci a čtyři dny předtím jsem nic nedělal. Jít potom hned do zápasu a odehrát pět a půl třetiny, na to nikdy nezapomenu,“ hodnotil duel liberecký útočník.

Tomáš Filippi o pátém čtvrtfinále
Semklo se dvacet dva borců a byla z toho krásná show pro lidi. Škoda, že jsme neuspěli.

Jan Ordoš byl mimochodem osobně přítomen na střídačce v roli třináctého forvarda také u našeho prvního titulu v sezóně 2015/2016. Šesté klání finále tenkrát došlo až do druhého prodloužení, ve kterém vsítil Martin Bakoš vítězný gól v 86. minutě. Toto střetnutí si zároveň svojí délkou uzmulo nejvyšší příčku v dějinách Bílých Tygrů, kterou v play-off 2019 předčil zhruba o minutu pátý finálový duel s Třincem. Zápas se Spartou však tuto hranici předčil velmi výrazně, téměř o dvacet minut!

Ale zpět do současnosti. Stejně jako dostihl hlad návštěvníky O2 areny, tak se nevyhnul ani hráčům. Jak uvedl portál isport.cz, ve stáncích s občerstvením pro fanoušky došlo téměř všechno jídlo, stejný problém panoval i v kabině Severočechů. „Nikdo s tím předtím nepočítal a jelikož jsme nebyli domácí tým, tak to bylo o to složitější. Náš kondiční trenér Aleš Pařez běžel do nedaleké večerky pro ovoce a čokolády, takže jsme cukry a energii doplnili a byli potom v pohodě,“ popsal na závěr netradiční problém Jakub Rychlovský.


Jan Ordoš během čtvrtfinále


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit